Danilović: Bojkot ima potpuni smisao

On tvrdi da “opoziciju sa ovako pokazanom snagom i Lekićem na čelu niko ne bi mogao duže od trideset dana omalovažavati”
13 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.04.2013. 15:58h

Ukoliko SNP i Pozitivna ostanu pri stavu da treba učestvovati u radu parlamenta, biće propuštena velika šansa da opozicija pokaže svoje jedinstvo i snagu, saopštio je funkcioner Demokratskom fronta Goran Danilović.

“Pojedincima koji se bore i zalažu za bojkot institucija, prije predsjedničkih izbora, poručivao sam da je to legitimno sredstvo odbrane vlastitih prava i nepristajanja. Nismo se slagali samo u ocjeni kada i gdje, zbog čega bojkotovati. Danas kada je opozicija dokazano pokradena na predsjedničkim izborima, dokazano i pokazano, nakon svega što su kao nepobitnu argumentaciju o neslobodi otkrili mediji i NVO u predizbornom postupku, bojkot ili delegitimisanje korumpiranih institucija ima svoj puni smisao i svrhu”, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Po njemu, nije čudno to što međunarodna zajednica to ne prihvata, jer “cijelu deceniju pričaju svojoj, domaćoj, javnosti da je Crna Gora i njena vlast uspješna balkanska priča.

“Njih mnogo ne sjekira surogat demokratija koju mi živimo - važno je da se njima od strane naše vlasti ne prave problemi. I to je tačno, oni nemaju preveliki problem - nama je život u nosu. Situacija je, međutim, takva da je evidentno kako će samo DF do daljnjeg apstinirati od rada u odborima i plenumu Skupštine. Ako bi nam se pak pridružilala cijela opozicija, to bi vjerovatno naljutilo međunarodne predstavnike ali ne trajno”, smtra Danilović.

On tvrdi da “opoziciju sa ovako pokazanom snagom i Lekićem na čelu niko ne bi mogao duže od trideset dana omalovažavati”.

“Bez Evrope i njene podrške, mala zemlja i mala opozicija nemaju šanse ali do međusobnog prijateljstva može se očigledno doći samo insistiranjem na vlastitoj važnosti. Ili ćemo da se borimo za svoju prvu pravu pobjedu i protiv dokazane krađu svi, ili ćemo biti razbijeni u manje grupe i poraženi. Mnogo mi je stalo do jedinstva opozicije do kojeg se stiglo uz veliku muku na ovim izborima i stoga biram riječi. Bude li argumentacija naših kolega koji neće van parlamenta išla u pravcu da unutra treba ostati po svaku cijenu, pa i poniženja, propustićemo veliku šansu da pokažemo jedinstvo i snagu. Zajedništvo u principima ali i pod mogućim pritiskom ojačalo bi nas - na sledećim izborima u Podgorici ubjedljivo bi pobijedili. Bilo bi pobjeda i u većini gradova. Ispunio bi nam se maksimalno mogući broj zahtjeva. Došli bi do vanrednih izbora i prethodno čistih biračkih spiskova”, napisao je Danilović

On je poručio da “gospodu iz DPS-a i SDP-a i treba pustiti da sami donesu odluku o KAP-u, o PDV -u...”

“Sami su ionako sve upropastili. Ovako, rizikujemo mnogo. Rizikujemo i ako se otvoreno ne posvadjamo u opoziciji. Rizikujemo više od vrlo važne podrške medjunarodne zajednice. Rizikujemo podršku iznutra, bez koje je i Obamina podrška besmislena”, kazao je Danilović.

Bonus video: