Srpska lista organizuje protest ispred ambasade Srbije zbog potpisivanja sporazuma

On se izvinio, kako je naveo, u ime onih koji su se lažno predstavljali kao predstavnici Srba iz Crne Gore
13 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2013. 11:55h

Srpska lista organizovaće tokom vikenda, pred amabasadom Srbije u Podgorici, proteste povodom odluke srpske Vlade da prihvati sporazum sa Prištinom, najavio je predsjednik te partije Dobrilo Dedeić.

On je u saopštenju naveo da je srpski narod u Crnoj Gori uvijek "bio, jeste i da će biti uz braću na Kosovu i Metohiji".

"Nema te sile koja će nametnuti "kosovsku policiju" i "pravosudne organe Kosova" Srbima koji su više od dvije decenije na braniku časti i imena, krsta časnog i slobode zlatne", kaže se u saopštenju Dedeića.

On se izvinio, kako je naveo, u ime onih koji su se lažno predstavljali kao predstavnici Srba iz Crne Gore, a koji su dolazili na Kosmet "samo da bi ubirali političke poene i snimali spotove za izborne kampanje u avnojevskoj Crnoj Gori, a danas podržavaju marionetsku vlast u Beogradu".

"Pozivam one koji se predstavljaju kao srpski politički činioci u Beogradu, Banjaluci i Podgorici, da organizujemo skupove podrške vama (Srbima na Kosovu), koji svjedočite opstanak otadžbine na raspetom Kosovu i Metohiji", kaže se u saopštenju Dedeića.

On je dodao da posebno poziva stranke "koje navodno govore u ime Srba u Podgorici", da se pridruže protestu.

Dedeić je rekao da SL daje punu podršku Saboru srpskog naroda za osnivanje Skupštine opština Autonomne pokrajine Kosova i Metohije.

Bonus video: