"Marš protiv mafije": Pješke na inauguraciju

“Hodaćemo satima, blokirajući putni pravac, i tim slobodarskim 'maršom protiv mafije", svijetu poslati nedvosmislenu poruku: ne prihvatamo izbornu krađu"
128 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.04.2013. 07:36h

Novinar Marko Milačić pokrenuo je na društvenoj mreži Fejsbuk inicijativu za organizovanje nenasilnog marša na dan inauguracije predsjednika Crne Gore Filipa Vujanović.

Milačić je na Fejsbuku naveo da je u toku formiranje operativnog štaba koji će koordinisati aktivnosti "Nenasilnog marša na Cetinje", a koji će biti sačinjen od studenata, slobodnih pojedinaca i intelektualaca.

“Hodaćemo satima, blokirajući putni pravac, i tim slobodarskim, građanskim 'maršom na Cetinje', 'maršom protiv mafije", svijetu poslati nedvosmislenu poruku: ne prihvatamo izbornu krađu, ne prihvatamo neustavnog predsjednika, ne prihvatamo mafiju”, napisao je Milačić koji smatra da ako je Martin Luter King u avgustu 1963. godine nenasilnim maršom uspio da pošalje poruku koja je promijenila SAD, to mogu učiniti i Crnogorci.

Ovu inicijativu na društvenoj mreži podržalo je skoro hiljadu građana, a među njima i funkcioner DF-a Nebojša Medojević koji je procijenio da je za marš do Cetinja potrebno oko šest sati hoda.

“To je nekih 6 sati sa sporim ritmom od 5 km na sat. Uz pauze na svaki sat od 10 do 15 minuta, to ćemo savladati. Nijesam u nekoj posebnoj formi, ali adrenalin i dobro društvo i zajednički cilj su garant uspjeha”, napisao je Medojević građanima koji su se interesovali hoće li poslanici izdržati put do Cetinja.

Bonus video: