Crna Gora i Turska protiv nedozvoljenih migracija

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević i njegov turski kolega Muamer Guler potpisali su danas u Istanbulu te sporazume
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2013. 17:12h

Potpisivanjem Konzularnog i Sporazuma o readmisiji između Crne Gore i Turske otvorene su mogućnosti za postizanje zapaženijih rezultata u suprotstavljanju nedozvoljenim migracijama, i u pružanju konzularne pomoći građanima dvije države, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević i njegov turski kolega Muamer Guler /Muammer Güler/ potpisali su danas u Istanbulu te sporazume i ocijenili da je na taj način dodatno osnažena bilataralna saradnja dvije zemlje.

Navodi se, da je Konjević sagovornika upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će i ovu godinu iskoristiti za dalje reforme koje će obezbjediti nastavak dinamičnog evropskog puta.

U saopštenju se dodaje, da su Konjević i Guler razmijenili mišljenja i o konkretnim modelima jačanja saradnje u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova.

Konjević je, kako se navodi, pozvao Gulera da posjeti Crnu Goru, zahvalivši mu se na podršci koju Turska daje u obnavljanju i jačanju ekonomskih odnosa dvije države.

Iz MUP-a su podsjetili, da Konjević boravi u Istanbulu, zbog učešća u radu pete Ministarske konferencije Budimpešta procesa, na kojoj će sjutra predstaviti dostignuća Crne Gore u oblasti migracija.

Navodi se da je planirano da učesnici Konferencije sjutra usvoje Istanbulsku ministarsku deklaraciju o putu svile - Partnerstvo za migracije.

Bonus video: