Vešović: Mandić je organizator protesta

Portparol DPS-a Časlav Vešović saopštio je da i posljednja maska pala i da nema dileme da je „jedini pravi predsjednik Fronta istovremeno i organizator protesta – Mandić“
85 pregleda 69 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2013. 12:27h

Najavljeni protest biće usmjeren protiv institucija Crne Gore i njihovih ustavnih odluka, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) i navedeno da nema dileme da je organizator tog događaja funkcioner Demokratskog fronta, Andrija Mandić.Portparol DPS-a Časlav Vešović saopštio je da i posljednja maska pala i da nema dileme da je „jedini pravi predsjednik Fronta istovremeno i organizator protesta – Mandić“."Pošto je (Miodrag) Lekić izgubio na izborima, a šef izbornog štaba zbog poraza smijenjen, četnički vojvoda je pruzeo da lično upravlja zakazanim protestima. Eto mu prilike da na ulicama Podgorice podsjeti na sve svoje dosadašnje „demokratske i mirne“ proteste“, naveo je Vešović.Ponovo će Mandić, kako je rekao, moći da „kliče tuđoj zastavi i drugoj državi i da bude protiv građanske Crne Gore u kojoj su jednake sve vjere, nacije i jezici“."Opet će mu manjinski narodi biti nepodobni, jer su se „drznuli“ da samostalno donose odluke u interesu cijele Crne Gore“, dodaje Vešović.Mandić će, kako je naveo, imati ponovo priliku da, sa svojim kolegama poslanicima iz Fronta, saopšti da „Evropska unija vodi prostitutsku politiku i da su njeni zvaničnici korupmirani“. „Neće propustiti ni da brani Kosovo. Kao i svakog puta do sada, protesti će biti usmjereni protiv institucija Crne Gore i njihovih ustavnih odluka“."Protesti su demokratski ako uvažavaju volju većine i ako su okrenuti interesima društva. Kod Fronta to nije slučaj. I pored toga što je Mandić jedini i pravi predsjednik Fronta, najveća odgovornost i dalje pripada Lekiću“, poručio je Vešović.

Funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) i analitičari iz regiona koji važe za promotere crnogorske vlasti, najavljene opozicione proteste već danima porede sa događajima sa početka 1998. godine, iako se brojni nezavisni analitičari slažu da je trenutna situacija neuporediva sa periodom kada se nepriznavanje izbornih rezultata izražavalo nasilnim uličnim demonstracijama.

Bonus video: