Veselin Grbović: Spreman sam i za saradnju sa opozicijom

Prema njegovim riječima, prvo što će uraditi je krpljene i asfaltiranje ulica Nikšića
155 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 10:20h

Veselin Grbović je sa 22 glasa odbornika vladajuće koalicije izabran za predsjednika Opštine Nikšić

Nakon izbora, Grbović je kazao da je svjestan teške sitaucije u kojoj se grad nalazi, ali da će dati sve od sebe da on i tim, koji će izabrati u narednih desetakak dana, urade sve da se ta situacija promijeni.

Pozvao je i opoziciju, koja nije prisutvovala zasijedanju, da mu u tom poslu pomognu i kazao da je spreman za saradnju sa njima.

Prema njegovim riječima, prvo što će uraditi je krpljene i asfaltiranje ulica jer su Nikšićani više puta isticali da je to jedan od problema koji je svima "trn u oku".

Obećao je i da će se dogovoriti sa investitorima koji još uvijek nijesu počeli projekte, da sa realizacijom istih krenu.

"Pozvaćemo investitore koji su uzelio dio preko puta Opštine da krenu sa realizacijom, kao i one koji su uzeli dio Zelene pijace koji godinama stoji neotvoren", kazao je novoizabrani predsjednik Opštine Nikšića.

Nikšić

Grbović je kazao i da će uraditi novu sistematizaciju, a za eventualni višak radnika biće obezbijeđene otpremnine.

"Da li su apatija ili nerad doveli do toga da lokalna uprava nije uspjela da se uzdigne iznad problema koji su je sustizali, najmanje je bitno. Pred novom lokalnom upravom je težak zadatak koji se mora uspješno savladati", rekao je Grbović.

Manjinski koalicioni partner, SDP, ukazao je svu podršku da Grbović vrati Nikšić na ono mjesto koje mu pripada.

"Velika je čast ali i obaveza biti predsjednik opštine u ovom trenutku kada opština mora da vrati više dugova nego što će biti njeni godišnji prihodi. Grbović će imati našu punu podršku, a nadam se da će i opozicija preuzeti odgovornost i pomoći da se Nikšić izvuče iz krize", rekao je predsjednik opštinskog odbora SDP Nikšić Milorad Jovanović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić Radivoje Lala Nikčević kazao je da impozantna radna biografija Grbovića preporučla za mjesto predsjednika opštine i da vjeruje da će on sve uraditi sve da Nikšić ponovo bude grad prosperiteta.

Galerija

Bonus video: