DPS: Najavljeni protesti su isti kao oni iz '98.

Povod za proteste koji su najavljeni za 20. april je, kako tvrde u DPS-u, isti – osporavanje "slobodno iskazane većinske volje građana Crne Gore na predsjedničkim izborima"
106 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2013. 17:50h

Još jedan izborni poraz natjerao je lidere opozicije na razotkrivanje, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i poručili da će svim demokratskim sredstvima braniti demokratiju i slobodu u Crnoj Gori.

Iz te stranke je ocijenjeno da Demokratski front i njihovi, kako su rekli, medijski i NVO partneri, sve više liče na “aktere latino-američkih sapunica – mijenjaju se samo kulise, zaplet i likovi ostaju isti godinama”.

“Zato je i sada, kao i krajem 90-ih, za njih evropska politika prostitutska, evropski zvaničnici korumpirani, druga država i tuđa zastava glavni povod za veselje, a diskriminacija i podjela građana na podobne i nepodobne suštinski argument”

“Zato građanima pokušavaju da podmetnu novi 'dizajn' sa istim sadržajem.

Organizatori navodnih apolitičnih protesta su lideri opozicije, kao i u januaru 1998. godine, sa malom razlikom što su vojvode napredovale od pozadinaca u prve jurišnike, a nekadašnji jurišnici i neizbježni faktori destrukcije postali su glavni stratezi”, kaže se u saopštenju DPS.

Povod je, kako dodaju, isti – osporavanje "slobodno iskazane većinske volje građana Crne Gore na predsjedničkim izborima".

“Bez obzira na to što su tokom prethodnih godina pokušavali retorikom da prikriju suštinu svoje politike, još jedan izborni poraz ih je natjerao na totalno razotkrivanje.

Iako konstatacija da je na sceni sudar dvije politike dolazi od nezavisnih analitičara, koji su nezavisni koliko je to bio i (Miodrag) Lekić kao kandidat, u potpunosti se sa njom slažemo“, kaže se u saopštenju.

Politika koja je, dodaje se, 1998. i svih drugih godina branila demokratiju, željela i ostvarila samostalnu i međunarodno priznatu državu, njegovala evropske vrijednosti i afirmisala multietničnu zajednicu, ostala je dosljedna svojim ciljevima.

Iz DPS-a su kazali da su i njihovi konkurenti zadržali svoju viziju, “nažalost desktruktivnu i pogubnu za Crnu Goru”.

“Zato je i sada, kao i krajem 90-ih, za njih evropska politika prostitutska, evropski zvaničnici korumpirani, druga država i tuđa zastava glavni povod za veselje, a diskriminacija i podjela građana na podobne i nepodobne suštinski argument”.

“Zajedno sa građanima Crne Gore koji prihvataju evropske vrijednosti, poštuju demokratske tekovine države i žele mir, gradimo našu evropsku kuću. Zato ćemo svim demokratskim sredstvima braniti demokratiju i slobodu u Crnoj Gori“, poručeno je iz DPS-a.

Galerija

Bonus video: