Malerba: Podacima iz bilansa EPCG manipulišu osobe bez iskustva

"Optužbe koje iznosi MANS predstavljaju neprihvatljiv pokušaj zastrašivanja koji narušava kredibilitet jedne od najbitnijih kompanija u zemlji"
97 pregleda 4 komentar(a)
Enriko Malerba, Foto: Savo Prelević
Enriko Malerba, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2013. 16:07h

Izvršni direktor EPCG Enriko Malerba reagovao je povodom poziva Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da ta kompanija "objavi listu fizičkih i pravnih lica kojima je oprošten dug za struju i naročito kriterijume po kojima je to učinjeno".

Reagovanje Malerbe prenosimo u cjelosti.

"Želim da vas podsjetim da već tri godine odgovornost upravljanja Elektroprivredom, u skladu sa ugovorom potpisanim od strane Vlade Crne Gore i A2A, pripada italijanskom partneru, i od momenta kada sam lično imenovan za izvršnog direktora upravljanje kompanijom je bilo potpuno autonomno u odnosu na bilo kakav politički interes kako Vlade Crne Gore (koja ima svoje predstavnike u Odboru direktora, ali ne i u aktuelnom menadžmentu) tako i bilo koje političke partije, prema praksi koja je u Evropi sasvim jasna i utemeljena, a koja predviđa razdvajanje političke i ekonomske moći. Čini mi se da je sasvim jasno svima da je upravljanje Elektroprivredom bilo usmjereno na privredne, a ne na političke aktivnosti".

"Već sam javno zahtijevao od MANS-a da sa dokazima potvrdi svoje optužbe, a EPCG zadržava pravo da preduzme protiv MANS-a sve odgovarajuće pravne radnje u cilju zaštite imidža i interesa EPCG"

"Dakle optužbe koje iznosi MANS ne samo da nijesu osnovane već predstavljaju neprihvatljiv pokušaj zastrašivanja koji narušava kredibilitet jedne od najbitnijih kompanija u zemlji i cijelom crnogorskom sistemu".

"Upravo danas prisustvujem događaju organizovanom od strane Italijanske ambasade u Crnoj Gori i glavnih italijanskih privrednih udruženja koji je okupio više od 60 italijanskih preduzetnika kako bi se lično upoznali sa mogućnostima investiranja i saradnje u Crnoj Gori. Šta bi trebalo da saopštim ovim preduzetnicima????? Da kredibilitet, posvećenost i rezultati jedne velike kompanije, kao što je EPCG, mogu biti dovedeni u pitanje od strane bilo koga ko ima neki interes bez obaveze da isto dokaže?"

"Zbog toga smatram ovakvu akciju MANS-a kao aktivnost usmjerenu na podrivanje kredibiliteta cjelokupnog crnogorskog sistema upravo u trenutku kada država bira da se otvori ka Evropi i smatra strane investicije kao neodložnu potrebu za privredu i ekonomski oporavak zemlje. Zaključujem ističući da sam već javno zahtijevao od MANS-a da sa dokazima potvrdi svoje optužbe, a EPCG zadržava pravo da preduzme protiv MANS-a sve odgovarajuće pravne radnje u cilju zaštite imidža i interesa EPCG".

Bonus video: