Ešton: Saslušala sam OEBS, rezultati tek treba da budu potvrđeni

“Želim da pozovem da sve političke strane budu na konstruktivan način uključene u to pitanje i da ga adresiraju u skladu sa određenim pravnim procedurama”
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2013. 18:51h

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Ketrin Ešton je pozvala sve političke partije u Crnoj Gori da na konstruktivan način budu uključene u rješavanje situacije u vezi sa predsjedničkim izborima.

Ešton je prilikom zvanične posjete Podgorici kazala da su predsjednički izbori uzeli dosta vremena: ”I mi smo pažljivo saslušali predstavnike OEBS-a i znam da rezultati tek treba da budu potvrđeni. Želim da pozovem da sve političke strane budu na konstruktivan način uključene u to pitanje i da ga adresiraju u skladu sa određenim pravnim procedurama”.

Ona je u kratkoj izjavi za medije kazala da nije slučajnost to što posjetu regionu počinje iz Podgorice, navodeći da je Crna Gora primjer državama okruženja.

„Vjerujem da ova zemlja može biti ponosna zbog značajnih dostignuća, jer kao takva može biti primjer u regionu“, kazala je ona i dodala da ipak ima još nekih neriješenih pitanja kojima se treba pozabaviti.

„Želim da progres bude stabilan. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su prioriteti za vas i znam da se bavite pitanjem ustavnih reformi tako da vaše sudsvo bude nezavisno“.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

Ešton se izjavom u trajanju od tri minuta novinarima obratila preko video linka, iako je bila u susjednoj prostoriji Evropske delegacije u Podgorici. Novinarima nije dozvoljeno da postavljaju dodatna pitanja uz obrazloženje da “ima već preuzete obaveze”.

Galerija

Bonus video: