DIK odbio sve prigovore Lekićevog štaba

Osam članova DIK-a glasalo je za takve odluke, dok su članovi DIK-a iz opozicije bili protiv
113 komentar(a)
Ivan Kalezić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Kalezić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.04.2013. 12:43h

Državna izborna komisija odbacila je sve prigovore Demokratskog fronta na regularnost glasanja na predsjedničkim izborima, javlja TV Vijesti.

DIK je razmatrao prigovore na rješenje Izborne komisija Glavnog Grada Podgorice, Izborne komisije Prijestonice Cetinje, te opštinskih izbornih komisija Nikšića, Ulcinja, Bijelog Polja, Budve, Kolašina, Kotora, Mojkovca, Bara, Rožaja, Plava i Berana.

"Ukupno je uloženo 17 prigovora i to na 28 rješenja Izborne komisije glavnog grada Podgorice, 2 rješenja OIK Kolašin, 3 rješenja OIK Kotor, po jedno rješenje Izborne komisije Prijestonice Cetinje i opštinskih izbornih komisija Nikšić, Ulcinj, Bijelo Polje, Budva, Mojkovac, Bar, Rožaje, Plav i Berane. Državna izborna komisija je odbila 16 prigovora, a jedan odbacila kao nedozvoljen", saopšteno je iz DIK-a.

Komisija je odbacila prigovor na rješenje Izborne komisije Glavnog Grada o poništenju rezultata izbora na biračkom mjestu 117, 117 A i 126 u Podgorici, tako da će se izbori ponoviti na ovim biračkim mjestima.

Osam članova DIK-a glasalo je za takve odluke, dok su članovi DIK-a iz opozicije bili protiv.

Iz Lekićevog štaba je TV Vijesti rečeno da će se prema odluci DIK-a odrediti u toku dana.

"Vijestima" je sekretar DIK-a Milisav Ćorić iz SNP-a oko 14 časova kazao da odluka još nije donesena i da još zasijedaju.

Bonus video: