Vučinić: Ne smijemo dozvoliti da se poslije Draga Đurovića desi Vujanović

“Zato niko nema prava na ćutanje, jer je to odobravanje, a to je saučešništvo u zločinu nad istinom, pravdom, narodom i državom”
54 pregleda 0 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Janko Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.04.2013. 11:37h

Predsjednički izbori u Crnoj Gori i situacija nakon njih nijesu samo političko pitanje i niko nema pravo na ćutanje, poručio je danas poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić.

On je kazao da je istina da je Miodrag Lekić pobijedio na izborima i da on predstavlja “slobodnu, građansku, demokratsku i evropsku Crna Gora koja se mora braniti i odbraniti”.

“Zato niko nema prava na ćutanje, jer je to odobravanje, a to je saučešništvo u zločinu nad istinom, pravdom, narodom i državom”, kaže se u reagovanju Vučinića.

On je rekao da 7. aprila nijesu bili samo izbori za predsjednika države, to je bio dan kada se odlučivalo čiji će tas prevagnuti.

“Da li tas na vagi na kojem su bili svi koji žele časnu, poštenu i čestitu Crnu Goru, svi koji hoće da žive po božjim i ljudskim zakonima i ispred kojih je stao Lekić, ili će prevagnuti tas na kojem su (Milo) Đukanović i mafija gurali ispred sebe advokata Filipa Vujanovića”, kazao je Vučinić.

On smatra da je pobijedila pravda, da je pobijedio Lekić.

“Smijemo li to dozvoliti da poslije svih prevara, bude još jedna i to najveća i najbolnija, da poslije “Đurovića” bude “Vujanović”. Odgovor je ne. Ne, ni pod cijenu života”, poručio je Vučinić.

On smatra da izbori i ova situacija poslije njih nijesu samo političko pitanje.

“To je prvenstveno građansko pitanje, jednako studensko koliko i sindikalno, jednako radničko koliko i pitanje seljaka, jedanko penzionersko koliko i pitanje invalida”, naveo je on.

Vučinić je ocijenio da niko nema prava na ćutanje i da čeka da sve ovo prođe i da mu drugi riješi pitanje predsjednika države.

“To je pitanje svih nas koji moramo zajednički riješiti i gdje moramo pobijediti”, poručio je Vučinić.

Bonus video: