Nikšić: Glasanje i iz šok sobe, iako su posjete strogo zabranjene

Na biračkom mjestu Sportski centar podnosilac zahtjeva za glasanje putem pisma nije se upisao, već je upisan nečiji broj mobilnog telefona
77 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2013. 10:57h

U Nikšiću je zabilježeno da je podnijet i zahtjev da putem pisma glasa osoba koja se nalazi u šok sobi, iako su tamo strogo zabranjene posjete i uznemiravanje pacijenata.

Izborni štab Miodraga Lekića je utvrdio da na biračkom mjestu Sportski centar podnosilac zahtjeva za glasanje putem pisma nije se upisao, već je upisan nečiji broj mobilnog telefona.

Ovlašćeni predstavnici Lekićevog izbornog štaba u Budvi su na šest biračkih mjesta utvrdili teške nepravilnosti.

Masovne mahinacije glasanjem pismima>>>

Oni su ponovili optužbe na račun predsjednice OIK Mirjane Marović jer im je uskraćivala kontrolu biračkog materijala pa su od ukupno zakonom predviđena 72 sata imali pravo da pregledaju birački materijal svega 12 časova.

Oni će kontrolu nastaviti danas. Oni su, između ostalog, utvrdili nepravilnosti na biračkom mjestu 11 na Jazu, gdje je utvrđeno da za 15 glasača glasanje nije potvrđeno potpisom, dok je na biračkom mjestu u velikoj sali SO Budva među listićima za Vujanovića pronađen jedan nevažeći.

U Lekićevom štabu tvrde da je Marović odbijala i da kopira utvrđene nepravilnosti i stavi ih u proceduru. Dvije predstavnice DF-a su preksinoć oko 11 sati, kako tvrde, fotografisale Marovićevu u prostorijama OIK kako drži sastanke, iako niko od članova komisije iz redova opozicije o tome nije bio obaviješten.

Bonus video: