Nema ocjene OEBS-a da su izbori održani u demokratskoj atmosferi

U izvještaju za prošlogodišnje parlamentarne izbore, posmatrači su naglasili da su ti izbori održani "u mirnoj i demokratskoj atmosferi"
83 pregleda 70 komentar(a)
Glasanje, Izbori, Foto: Arhiva "Vijesti"
Glasanje, Izbori, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.04.2013. 12:03h

Posmatračka misija OEBS-a i Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope ocijenila je da su jučerašnji predsjednički izbori u Crnoj Gori održani "profesionalno i efikasno".

U izvještaju za prošlogodišnje parlamentarne izbore, posmatrači su naglasili da su ti izbori održani "u mirnoj i demokratskoj atmosferi".

Šef misije OEBS-a u Crnoj Gori Boris Frlec rekao je da su u prošlogodišnjem izvještaju upozorili vlast da se sprovede istraga o navodnim zloupotrebama državnih resursa, poručujući da bi trebalo napraviti jasnu razliku između Vladinih i aktivnosti vladajuće partije.

Posmatrači su ocijenili da je neophodno da se poveća povjerenje u izborni proces.

Komentarišući proglašenje pobjede oba predsjednička kandidata, Frlec je rekao da rezultati DIK-a još nijesu objavljeni, te da na zvanične rezultate treba sačekati.

Posmatrači su kazali da ne znaju ni za kakve nepravilsnoti koje su dokumentovane, a tiču se izbornog dana. Oni su ponovili da nijesu izborna policija, već misija koja je ograničena u svom djelovanju.

Bonus video: