Odloženo razmatranje Izvještaja o radu Tužilaštva

U Izvještaju o radu VDT-a navodi se da su tom organu prijavljene 62 osobe zbog korupcije, što je oko 33 odsto više nego u 2011. godine
0 komentar(a)
Skupštinski odbor za politički sistem i pravosuđe, Foto: Savo Prelević
Skupštinski odbor za politički sistem i pravosuđe, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2013. 11:48h

Sjednica skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, na kojoj je trebalo da bude razmatran Izvještaj o radu Državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta za prošlu godinu, je odgođena.

Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) u prošloj godini su prijavljene 62 osobe zbog krivičnog djela korupcije, a taj organ je u istom periodu završio istrage protiv 42 lica iz oblasti organizovanog kriminala.

U Izvještaju o radu VDT-a navodi se da su tom organu prijavljene 62 osobe zbog korupcije, što je oko 33 odsto više nego u 2011. godine.

Istraga u slučajevima korupcije trajala je prosječno šest mjeseci.

Sudovi su presudili protiv 62 optuženih u krivičnim djelima korupcije, od čega je 49 osuđujućih presuda, a na kraju prošle godine nijesu riješeni slučajevi protiv 261 učinioca.

Tužilaštvo je, nakon završene istrage, optužilo 42 osobe iz oblasti organizovanog kriminala, a uz neriješene slučajeve iz ranijih godina, u radu tog tijela optužene su bile 74 osobe.

Sudovi su donijeli presude protiv 25 optuženih za to krivično djelo, od čega su 23 osuđujuće.

Bonus video: