Brajović: Podrška Mađarske evropskom putu Crne Gore biće snažna kao i članstvu u NATO

Brajović je u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom izrazio zadovoljstvo intenzitetom političkog dijaloga koji predstavlja potvrdu odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje
2 komentar(a)
Peter Sijarto, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Peter Sijarto, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.07.2018. 18:39h

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je rekao da je uvjeren da će podrška Mađarske evropskom putu Crne Gore biti jednako snažna kao i članstvu u NATO-u.

Brajović je u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom izrazio zadovoljstvo intenzitetom političkog dijaloga koji predstavlja potvrdu odličnih bilateralnih odnosa dvije zemlje.

"Daljem jačanju parlamentarne saradnje doprinijeće i planirana posjeta predsjednika Parlamenta Mađarske Lasla Kovera Crnoj Gori koja će biti realizovana do kraja godine", ocijenjeno je na sastanku, saopšteno je iz parlamenta.

Brajović je istakao očekivanje da će Zapadni Balkan i tema proširenja ostati u fokusu budućih predsjedavanja Evropskom unijom.

"Na sastanku je bilo riječi i o radu Skupštine Crne Gore nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, nastavku reformskih procesa sa ciljem ekonomskog i insitucionalnog jačanja države i društva u cjelini", kaže se u saopštenju.

Bonus video: