Pritisci i ucjene aktiviste DPS-a: Ne može za nikoga... ako nećeš glasat' za DPS, da ja napišem

"Ja te pitam ka' čovjeka, jer ja moram izvještaj poslati danas"
109 pregleda 109 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 15:48h

Na Facebook profilu Demokratskog fronta Pljevlja (DF) objavljen je snimak na kojem se može čuti kako je poslovođa u Šupljoj stijeni u Pljevljima Rajo Kovačević iz Nikšića, vršio pritisak na zaposlenog da glasa DPS pred parlamentarne izbore održane 14. oktobra, 2012.

Rajo Kovačević je inače kum Veselina Pejovića, suvlasnika kompanije Gradir Montenegro, u čijim je rukama rudnik od 2006. godine, gdje ima koncesiju na 20 godina.

"(...) Ne možeš ti reći ja ću glasati DPS, a tamo zaokružiš SNP"

"Spisak je došao iz Nikšića. Milenko, čegović ono bi Milenko, Krstonijević? Nova nekak'a. Vele Nova. Mićo Nova. Krstonijević Milenko, SNP... Milenko, šta ćeš ti glasat'?", pita Kovačević kolegu.

"Ne znam, možda nikoga", odgovara mu Krstonijević.

"Ne može za nikoga, no ti meni reci ako nećeš glasat za DPS, da ja napišem da ne izlaziš, jer će ti provjeravati jesi li izašao ili nisi".

"Ja ću izlaziti sigurno", kaže Krstonijević.

"A?"

"Ja ću izaći".

"Pa šta ćeš onda?"

"Ne znam".

"Ja te pitam ka' čovjeka, jer ja moram izvještaj poslati danas. Ja ti pričam normalno, ne mogu ja tebe učiti od 30 godina šta ćeš ti radit".

"Glasaću".

"A? Koga?"

"DPS".

"A?"

"DPS".

Nakon toga, Kovačević nastavlja da objašnjava Krstonijeviću kako da potvrdi da je svoj glas dao DPS-u, jer "ne možeš ti reći ja ću glasati DPS, a tamo zaokružiš SNP".

Autentičnost snimka je potvrdio Novica Stanić, poslanik Demokratskog fronta.

Galerija

Bonus video: