Pajović pozvao simpatizere Pozitivne da glasaju za Lekića

Predsjednički kandidat, Lekić, poručio je podrška Pozitivne nije podrška samo njemu kao kandidatu, već i podrška ideji za promjene u Crnoj Gori
26 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2013. 18:56h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pozvao je birače i simpatizere te partije da na predsjedničkim izborima u nedjelju podrže nezavisnog kandidata Miodraga Lekića.

Pajović je, na današnjoj zajedničkoj pres konferenciji sa Lekićem, kazao da zna da je ingerencija predsjednika ograničena, ali i da predsjednik može uticati na nezavisnost pravosuđa kako se građani Crne Gore više nikada ne bi dijelili na one prvog i drugog reda, odnosno na "naše i njihove".

On je istakao da je državna nezavisnost Crne Gore neupitna, jer su političari prolazni, a država ostaje, iako je državni status opet predmet kampanje valdajuće partije.

"Ona se neće promijeniti i neće je promijeniti nijedan kandidat. I građani su svjesni te zamjene teza vladajuće koalicije", rekao je Pajović.

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović iskoristio je priliku da pozove manjinske narode da glasaju za Lekića, jer će to biti korak ka promjenama u Crnoj Gori.

"I da ne podrže onog kandidata koji u dva mandata nije imao senzibiliteta za zahtjeve manjinskih partija", rekao je Abazović.

Predsjednički kandidat, Lekić, poručio je podrška Pozitivne nije podrška samo njemu kao kandidatu, već i podrška ideji za promjene u Crnoj Gori.

"To je podrška za nezavisno pravosuđe, društveno-socijalnu koheziju...To su na neki način i ideje Pozitivne", rekao je Lekić.

On je kazao da je podrška Pozitivne pobjeda opozicije i dokaz njene zrelosti, navodeći da je ono što povezuje opoziciju jače od svega što je razdvaja.

Lekić je poručio i da kao predsjednički kandidat nema problema sa državnim simbolim i identitetskim pitanjima.

Galerija

Bonus video: