Gradonačelnica Tivta podnijela ostavku: Ostajem privržena DPS-u

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, nju će fotelji gradonačelnika naslijediti aktuelni potpredsjednik Opšptine i predsjednik tivatskog OO DPS, dr Siniša Kusovac
191 pregleda 48 komentar(a)
Snežana Matijević
Snežana Matijević
Ažurirano: 02.07.2018. 16:05h

Predsjednica Opštine Tivat dr Snežana Matijević (DPS) podnijela je neopozivu ostavku, iako je ranije u više navrata javno rekla da to neće učiniti i da će javno na predstojećoj sjednici SO, reći zbog čega je njena partija smjenjuje.

Tivatski OO DPS prošle je sedmice odlučio da pokrene inicijativu za smjenu Matijevićeve znog njene navodne odgovornosti za loš rad lokalne uprave i nerealizaciju izbornog programa DPS, ali se u javnosti špekuliše da je pravi razlog njene smjene odbijanje Matijevićke da posluša naredbu vrha pratije i potpiše kontroverzni ugovor o opraštanju 5,6 miliona eura opštinskih potraživanja od Porto Montenegra na ime neplaćenih komunalija.

“Moja odluka je konačna i izraz je moje slobodne volje. Ostavku podnosim iz ličnih i profesionalnih razloga, a u želji da efikasno i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, na čijem sam čelu bila tokom poslednje dvije godine, ne podredim razlozima koji se tiču poštovanja mojih porodičnih obaveza, ali i profesionalne zauzetosti povodom angažmana na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Iz navedenih razloga nisam u prilici da se u potpunosti posvetim sve zahtjevnijim svakodnevnim poslovima, na način kako se to podrazumijeva od svakog ko odgovorno želi obavljati dužnost predsjednika opstine Tivat, kao jedne od opština u Crnoj Gori koja bilježi izuzetno dinamičan razvoj u svakom svom segmentu“, piše u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz Matijevičkinog kabineta.

Ona je ostavku dostavila predsjedniku SO Tivat Ivanu Novoselu i navela da je „ponosna na rezultate koje sam sa svojim timom ostvarila u prethodnom periodu“.

„Radovaću se svakom budućem uspjehu u radu mojih kolega na realizaciji strateških projekata od značaja za razvoj našeg Tivta, čime će se još više unaprijediti životni standard građana, obezbijediti nova radna mjesta mladim ljudima, a naš grad postati još prepoznatljiviji na turističkoj mapi svijeta“, navela je odlazeća tivatska gradonačelnica, zahvaljujući se građanima, saradnicima i odbornicima.

„Nadam se da će neke prakse, uspješno realizovane tokom mog mandata, biti prepoznate kao pozitivne: direktan i neposredan kontakt sa građanima, dobra saradnja i politika otvorenosti ka potrebama tivatskih privrednika, otvorenost ka medijima, promocija Tivta kroz brojne događaje sa ciljem povećanja broja turista i uopšte posjetilaca Tivta, kako tokom tako i van sezone. Napominjem, sve što sam radila, radila sam u interesu grada i građana Tivta, a to potvrđuje i ova moja odluka. Uložila sam sve svoje napore da Tivat bude primjer toplog i ljudskog odnosa i ka onim građanima koji spadaju u najranjivije kategorije stanovništva“, navela je Matijević ističući da ostaje „u potpunosti privržena programskim ciljevima i politici Demokratske partije socijalista, od koje očekujem da nastavi sa realizacijom izbornog programa ponuđenog građanima Tivta, kako bi pobjeda DPSa-a i na sljedećim lokalnim izborima bila ubjedljiva, a čemu ću ja nastaviti da dajem puni doprinos, kao i svih prethodnih godina.“

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, nju će fotelji gradonačelnika naslijediti aktuelni potpredsjednik Opšptine i predsjednik tivatskog OO DPS, dr Siniša Kusovac.

Bonus video: