Krivokapić: U Parlamentu o aferi "Snimak"

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Predlog odluke uvrstio u dnevni red sjednice zakazane za 10. april
11 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 16:05h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uvrstio je u predlog dnevnog reda naredne sjednice Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage radi prikupljanja informacija o događajima koji se odnose na rad državnih organa, povodom afere Snimak.Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o događajima koji se odnose na rad državnih organa, povodom objavljivanja audio snimaka i transkripta sa sjednica organa Demokratske partije socijalista, Skupštini je podnijelo 27 poslanika.Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Predlog odluke uvrstio u dnevni red sjednice zakazane za 10. april.„Ministar pravde Duško Marković je Skupštini Crne Gore dostavio informaciju da se povodom ovog slučaja ne vodi sudski postupak, čime su se stekli poslovnički uslovi da Skupština raspravlja o ovoj tački dnevnog reda“, kaže se u saopštenju.

Nije prošao predlog opozicije

Opozicioni Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora zbog afere "Snimak" radi prikupljanja informacija o navodnim zloupotrebama državnih resursa uoči oktobarskih izbora nije dobio prohodnost na Zakonodavnom odboru, nakon što su poslanici vladajuće koalicije u tom skupštinskom tijelu bili uzdržani.

Iako je kazao da će "sa obije ruke" glasati za predlog, jer je evropska orjentacija dio političkog programa DF-a, Miodrag Vuković (DPS) ipak je bio uzdržan prilikom glasanja.

I dok je Nebojša Medojević (DF) pozivao na podršku predloga, navodeći da je to evropska obaveza Crne Gore, iz DPS-a su poručivali da nemaju ništa protiv takve inicijative, zahtijevajući da slična bude procesuirana i za slične zloupotrebe opozicije prilikom formiranja lokalne vlasti u Herceg Novom.

Medojević je podsjetio da će 16. aprila biti objavljen proljećni izvještaj o napretku Crne Gore, navodeći da bi usvajanje incijative bio pozitivan signal Briselu.

Galerija

Bonus video: