Vukićević: Rudović priznao da je koalicija "Za 21. vijek" napravljena kao pakt protiv DF

90 pregleda 2 komentar(a)
DNP, Foto: DNP
DNP, Foto: DNP
Ažurirano: 02.07.2018. 15:11h

Šef Medijskog tima Građanskog pokreta URA Bojan Jevrić je očigledno pogriješio adresu za polemiku pa se tako obratio Milanu Kneževiću i Demokratskom frontu (DF) umjesto poslaniku njegove partije Neđeljku Rudoviću, koji je danas objelodanio da je za prekid bojkota parlamenta, uprkos stavu čelnika koalicije "Za 21 vijek" da bojkot nema alternativu, saopštila je danas Maja Vukićević, članica Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP).

Ona je reagovala da izjavu Jevrića koji je poručio da sve dok predsjednik DNP Milan Knežević bude mislio da su predsjednik GP URA Dritan Abazović i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić odgovorni za njegovo posrnuće, podrška će mu još više padati.

"Između ostalog, javnost je imala jedinstvenu priliku da se uvjeri u priznanje Rudovića da je ova koalicija i napravljena kao svojevrsni pakt dijela opozicije protiv DF i da su izbori za većinu funkcionera tog saveza bili prilika da se obračunaju sa DF u trenutku kada se protiv nas vodi neviđeni institucionalni progon i dok se nad nama vrši medijska satanizacija. Sve to je za posljedicu imalo jačanje DPS-a i Mila Đukanovića i to je neupitna politička činjenica. Toliko o tome čije političko djelovanje ide na ruku DPS i ko je odgovoran za poraz opozicije na predsjedničkim i lokalnim izborima", istakla je Vukićević.

Ona je dodala da dobronamjerno savjetuje Jevrića "da ne dozvoljava više da se iza njegovog imena skriva dvojac Bečić i Abazović i da ubuduće ne potpisuje tuđa saopštenja".

"Oni očito nemaju hrabrosti da se direktno upuste u polemiku sa predsjednikom DNP Milanom Kneževićem koji to sa druge strane jedva čeka. Ovim dokazuju da je strah od ove vrste polemike opredjeljujući faktor zašto prvaci ove koaliciije ne smiju da dođu u parlament jer bi u tom ambijentu sasvim brzo i potpuno jasno bile razobličene sve njihove prazne floskule kojima pokušavaju da zamažu oči crnogorskoj javnosti. Kada već nemaju hrabrosti da uđu u političku arenu, onda se nadam makar da će smoći elementarnu dozu hrabrosti i da će buduća saopštenja kojima pokušavaju da nanesu štetu Milanu Kneževiću, DNP i DF, makar potpisati svojim imenom i prezimenom, ne skrivajući se iza imena drugih funkcionera", kazala je Vukićević.

Bonus video: