Lekić na tribini SNP-a: Izbori u nedjelju posljednji čas da Crna Gora izađe iz živog blata

“Ako bude neuspjeh, ja ću ga preuzeti. ali ako bude uspjeh to će biti cijele opozcije”
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 19:08h

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da su izbori u nedjelju poslednji čas da Crna Gora izađe iz živog blata korupcionaško-mafijaške stvarnosti, navodeći da će kao predsjednik probuditi institucije sistema. On je na tribini aktivista Socijalističke narodne partije (SNP) kazao da su predsjednički izbori prilika za opoziciju da donese promjene.

“Meni se ukazala mogućnost da oslobodim makar jednu, ali vrlo značajnu, insituciju predsjednika države. Da predsjednik buduće ono što treba da bude po Ustavu-autonomna ličnost koja će osluškivati volju naroda”, kazao je Lekić.

On je ponovio da aktuelni predsjednik države Filip Vujanović nema stav o važnim pitanjima, navodeći kao primjer aferu “Snimak” koju njegov protivkandidat nije osudio. Lekić je podsjetio da su zbog snimaka sa sjednica partijskih organa reagovali i zvaničnici Evropske unije, Lekić je kazao da je vlast ta upozorenja ignorisala. “Oni su tražili politički rasplet, u parlamentu, i pravni u sudu, a najodogovorniji predstavnici vlasti to komentarišu u zabavnom i humorističkom stilu”

Lekić je rekao da su predsjednički izbori veoma značajni za opoziciju, iako očekuje da se galsanje održi u neregularnim uslovima. On je kazao da će pobjedu na izborima neće doživjeti kao lični nego uspjeh cjelokupne opoziciji.

“Ako bude neuspjeh, ja ću ga preuzeti. ali ako bude uspjeh to će biti cijele opozcije”, kazao je Lekić.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić pozvao je aktiviste da izvedu sve birače te stranke na izbore, navodeći da stranka mora pokazati snagu u nedjelju. On je kazao da je SNP uiskreno stala iza Lekića i pozvao stranačke kolege da ne dozvole nikakve neregularnosti na izbornim mjestima.

“Nije najteže pobjediti DPS. Najteže će biti ponovo vratiti Crnu Goru na put časti i poštenja, i u tome ćete imati našu bezrezervnu podršku", kazao je Milić.

Galerija

Bonus video: