Dan: Gvozdenović pritiska direktore da zapošljavaju članove DPS-a

Novi audio-snimak odnosi se na nastavak sjednice Predsjedništva DPS-a u proširenom sastavu, koja je održana uoči parlamentarnih izbora
193 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 07:16h

Premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović saopštio je na sjednici užeg rukovodstva stranke da direktori javnih ustanova u predizbornoj kampanji i prilikom zapošljavanja moraju da konsultuju političkog direktora stranke Branimira Gvozdenovića i vode računa da zadovolje interese vladajuće stranke.

Na novom snimku sa sjednice Predsjedništva DPS-a uoči parlamentarnih izbora prošle godine, koji je objavio list "Dan", Đukanović priznaje i da je tadašnji politički direktor stranke Branimir Gvozdenović dobio zadatak da okupi direktore javnih preduzeća da vidi kako da se riješi problem koji je nastao zbog žalbi jednog dijela predsjednika opštinskih odbora DPS-a.

Oni su se, žalili da direktori i zaposleni u Javnim preduzećima nedovoljno učestvuju u predizbornoj kampanji i ne zapošljavaju ljude prema preporukama opštinskih odbora.

Novi audio-snimak odnosi se na nastavak sjednice Predsjedništva DPS-a u proširenom sastavu, koja je održana uoči parlamentarnih izbora, a na kojoj su šefovi lokalnih odbora stranke govorili o mjerama za pridobijanje glasova, koje uključuju i zloupotrebu državnih resursa.

Đukanović, kako piše "Dan, na novom snimku poručuje da zanošljavanje mora biti obavljano shodno političkim interesima partije.

Tadašnji ministar poljoprivrede, danas politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, kaže da pet miliona eura koje će Svjetska banka dati u okviru MIDAS projekta, namijenjenog poljoprivrednim proizvođačima, može biti od koristi partiji u "sledećih mjesec dana", aludirajući na kampanju za oktobarske parlamentarne izbore.

Tarzan Milošević

On je priznao i da se iz budžeta daje novac da se pred izbore ispune obećanja koja su dali čelnici DPS-a, navodeći konkretno vodovod u Rožajama.

Đukanović se na sjednici Predsjedništva DPS-a javio za riječ nakon što su svi predsjednici opštinskih odbora i predsjednici opština iz reda ove partije iznijeli viđenje predstojeće kampanje. Posebno se osvrnuo na komentar Jova Adžića, šefa plužinskog odbora DPS-a, o neaktivnosti Hidroelektrane.

Adžić je prethodno rekao da se "po prvi put u Plužinama radi kamananja bez podrške Hidroelektrane".

"Bila je nekad u manjem obliku, nekad u većem obliku, ali po prvi put da apsolutno nikakvog odziva nema od Hidroelektrane Piva. Smatram da je to nedopustivo. Hidroelektrana Piva nije samo gigant Crns Gore, nego gigant i evropski, da ne govorim o politici zanošljavanja, odnosno nezapošljavanja", tvrdio je Jovo Adžić.

Lider DPS-a je nakon dva sata i 48 minuta rasprave ukazao, "da je govorio Jovo Adžić oko problema u Javnim preduzećima i tako dalje".

"Problem smo identfikovali, dogovorili se kako ćemo ga tretirati i uz aktivnu ulogu političkog direktora. Politički direktor je čovjek koji će sada vidjeti o čemu se radi i pozvati direktore javnih preduzeća i vidjeti kako otkloniti ovaj deformitet o kojem si govorio. Nije prirodno da ljudi koji su zahvaljujući našoj politici tamo, i koji su dobili mandate zahvaljujući našoj pobjedi na izborima, ne pokažu potreban senzibilitet. Niko od nas neće da urušava nijedan sistem time što ćemo gurati što više zaposlenih protivno ekonomskim rezonima i tako dalje, ali znamo da ne govorimo o ta dva pola, ili-ili. Nego, postoji jedan ogroman prostor u sredini koji se može pametno iskoristiti i da se zadovollje određeni politički interesi i da se sačuva ekonomska održivost tih sistema" istakao je, Đukanović.

On je priznao i da bi DPS najradije formirao vlast bez koalicionih partnera, ali da je na to prinuđen.

"Najviše volimo sebe. I da se ne lažemo, ne bismo ulazili ni sa kim u koaliciju da ne ocjenjujemo da moramo. Danas razmišljajmo o koaliciji za četiri godine i uradimo to što mislimo da možemo da uradimo da nam takvi koalicioni partneri ne trebaju", kazao je Đukanović.

Milošević je, govoreći o MIDAS projektu, istakao da će novac od Svjetske banke biti investicija koja će dobro doći u idućih mjesec dana, misleći na predstojeću kampanju, navodi "Dan".

Prethodno je šef cetinjskog DPS-a Jovan Martinović rekao "da što se tiče predloga mjera u kampanji bih se bazirao, prije svega, na realizaciju MIDAS projekta sa uslovima koji će omogućiti učešće poljoprivrednih proizvođača sa Cetinja".

Milošević je obećao i predsjedniku rožajske opštine Nusretu Kalaču da će biti obezbijeđen novac da se završi vodovod u toj opštini, pred izbore

"Treći poziv MIDAS koji smo poslali takođe prema Svetskoj banci biće završen, ja se nadam sledećih desetak dana da ćemo dobiti pozitivan odgovor i to je novih pet miliona investicija, što nam može značajno koristiti u sledećih mjesec dana. I ja sam to nekoliko puta, pošto sam na Cetinju bio gotovo desetak puta za ovih godinu i po dana, jasno prezentirao na koji način možemo da dođeo do ovih sredstava i kako možemo da realizujsmo ove projekte, jer imamo dobre primjere u opštinama koje su zahvaljujući tome što su imale službe koje su to uradile preko 40 projekata već realizovali. I već smo oko 1,6 miliona isplatili ljudima novca. Znači, govorim za MIDAS jedan", izjavio je Milošević.

On je obećao i predsjedniku rožajske opštine Nusretu Kalaču da će biti obezbijeđen novac da se završi vodovod u toj opštini, pred izbore, kako su iz DPS-a ranije obećali.

Galerija

Bonus video: