SNP Budva: Lokalna vlast radnike opet evidentira po političkoj pripadnosti

Spiskovi su, tvrde u SNP-u, napravljeni uoči predsjedničkih izbora, a direktori preduzeća popisali su sve zaposlene
56 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 10:41h

Budvanska Socijalistička narodna partija (SNP) optužila je lokalnu Demokratsku partiju socijalista (DPS) da je nastavila sa praksom evidentiranja zaposlenih po političkoj pripadnosti u javnim preduzećima i ustanovama.

Oni su medijima dostavili najnovije spiskove koje su direktori JP "Parking servis" i JP "Sportsko-rekreativni centar Budva" napravili u svojim kolektivima.

Direktor SRC Budva Lazar Kuljača je demantovao da je pravio bilo kakve spiskove o političkoj pripadnosti, navodeći da je to čista izmišljotina

Plusevima u prvoj koloni su, tvrde budvanski opozicionari, obilježavali zaposlene koji će glasati za Filipa Vujanović, dok su drugoj koloni evidentirali simpatizere Miodraga Lekića.

Kao i u prethodnim spiskovima, koji su objavljeni iz budvanskog Odbora SNP-a, direktori su imali i posebnu kolonu u kojoj su upisivali neodlučne radnike i imena lokalnih funkcionera koji su zaduženi da sa njima obave razgovore.

Direktor SRC Budva Lazar Kuljača je demantovao da je pravio bilo kakve spiskove o političkoj pripadnosti, navodeći da je to čista izmišljotina.

"To je apsolutna neistina, nikakav spisak nisam radio, niti se bavimo u našem preduzeću time ko će za koga glasati", naveo je Kuljača.

Iako su iz DPS-a u više navrata demantovali vjerodostojnost spiskova, iz SNP-a su ponovili da su "spiskovi procurili" upravo iz sjedišta te partije u Budvi i da su potpuno istiniti.

SNP je prije dvije sedmice objavio da je sličan spisak napraljen i u petrovačkoj OŠ "Mirko Srzentić" čiju je vjerodostojnost odbacio direktor te ustanove.

Uoči parlamentarnih izbora, SNP je objavio spiskove iz Doma zdravlja Budva, SMŠ "Danilo Kiš", JU "Muzeji, galerije i biblioteka", Pošte, Elektrodistribucije, obje budvanske osnovne škole i Hotelske grupe "Budvanska rivijera" kojima su direktori javnih preduzeća i ustanova navodno vršilili procjenu političke orijentacije zaposlenih i pritisak da glasaju za DPS.

Kotorski tužilac je zbog tih spiskova pokrenuo istragu u kojoj je prije mjesec i po policija ispitala nekoliko radnika HG "Budvanska rivijera" i lokalne funkcionere DPS-a.

Bonus video: