Bojović se zahvalio građanima: Potrebne su krupne promjene

"Vjerujem da će promjene u Crnoj Gori doći, ako ne na ovim, onda na nekim narednim izborima"
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2013. 21:30h

Predsjednik izvršnog odbora Pravedene Crnoj Gori Rade Bojović kazao je da su zemlji potrebne krupne promjene, koje neće doći preko noći.

On je na tribini u podgoričkom hotelu "Ramada", na kojoj se zahvalio građanima koji su podržali njegovu kandidaturu na predsjedničkim izborima, rekao da se pred Crnom Gorom nalaze tri izbora.

"Ili da ćutimo i trpimo ili da se selimo ili da se borimo za afirmaciju politike čije ideje bi neselektivno otvorile vrata boljoj budućnosti Crne Gore. Znam da treći put, nakon svih razočaranja, zvuči bajkovito, ali isto tako znam da je nova vizija neophodno ako ne želimo Crnu Goru da pretvorimo u tamni vilajet", rekao je Bojović.

On je poručio da nemamo pravo da odustanemo "zbog sebe i generacija koje dolaze".

"Potreban je alternativni, treći politički i društveni put, čiji oslonac mogu biti samo oni koji već dvije decenije istrajavaju na ideji nezavisne, ali demokratske pravne države. Ako ne želimo biti dio ovakve vlasti, koja je u stalnom bijegu od odgovornosti i koja je javni interes svela na puku ličnu kalkulaciju, niti želimo biti dio opozicije koja misli da se propagandnim šminkanjem može sakriti ružno političko naličje", rekao je Bojović.

Video: Zoran Bojović

On je rekao da stvaranje buduće politike podrazumijeva odlazak političkih lidera opterećenih aferama, kao i kritička otvorenost prema evroatlantskim integracijama.

"Potrebna je eliminacija partitokratije, stvaranje preduzetničkog ekonomskog sistema, oslobađanje pravosuđe od politike i neprofesionalizma, kao i rješavanje identitetskih pitanja na načelima multietničke države", kazao je on.

Kopredsjednik Pravedne Branko Lukovac kazao je da taj politički klub treba da mobiliše sve snage i nastavi sa svojim djelovanjem.

On je ocijenio da je podrška Bojovićevoj kandidaturi od preko 2.000 građana značajan korak u izgradnji alternative.

"Vjerujem da će promjene u Crnoj Gori doći, ako ne na ovim, onda na nekim narednim izborima", kazao je Lukovac.

Galerija

Bonus video: