Konjević, Čarapić i Medenica na kontrolnom saslušanju 9. aprila

Za takvu odluku, glasalo je šest predstavnika opozicije i predsjednik Odbora Rifat Rastoder iz SDP-a
59 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 14:08h

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu donio je odluku da organizuje kontrolno saslušanje o postupanju policije, tužilaštva i sudstva u slučajevima koji imaju obilježja organizovanog kriminala, s posebnim osvrtom na slučajeve Škerović i Šarić.

Kontrolno saslušanje vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić, ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, održaće se 9.aprila.

Za takvu odluku, glasalo je šest predstavnika opozicije i predsjednik Odbora Rifat Rastoder iz SDP-a. Protiv je bilo šest članova odbora.

Salušanje su predložili poslanici Demokratskog fronta, SNP-a i Pozitivne Crne Gore.

Milorad Vuletić iz Demokratske partije socijalista (DPS) je kazao da preuranjen predlog za saslušanjima, jer, kako je naveo, prvo institucije treba da odrade svoj dio posla.

"Nakon toga treba da se parlament uključi u tu priču", naveo je on.

Vuletić je kazao da DPS ne želi da opstruira održavanje kontrolnih saslušanja.

"Uvijek smo za saslušanja kada ima potrebe za njihovim održavanjem, a opozicija uvijek pred izbore insistira na tim pitanjima", kazao je on.

Vladislav Bojović iz Demokratskog fronta je ocijenio da DPS ne daje nikakav doprinos borbi protiv ogranizavanog kriminala i korupcije.

"Za vlast su kontrolna saslušanja uvijek donose u osjetljivom trenutku,a vrijeme je da se uozbiljimo i da istražimo razna pitanja", dodao je on.

Vuksanović je ocijenila da nema smisla saslušavati Medenicu u slučajevima gdje presuda još nije pravosnažna.

Članovi Odbora bi trebalo da se izjasne i o kontrolnom saslušanju, u vezi korišćenja državnih resursa u izbornoj kampanji.

Galerija

Bonus video: