Pavlović: Istraživanje rađeno za nas pokazuje da će Lekić pobijediti

Pavlović dodaje i da će Lekićeva pobjeda biti ubjedljiva ako izlaznost bude na nivou oktobarskih parlamentarnih izbora
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 17:05h

Izborni štab Miodraga Lekića saopštio je da istraživanja koje je sprovela "renomirana i pouzdana domaća agencija" pokazuje da će Lekić pobijediti na predstojećim izborima.

"Miloš Bešić i CEDEM su propagandna logistika DPS-a, njihov zadatak je da dezinformišu crnogorsku javnost, to je jasno konstatovano a u praksi je više puta dokazano", navodi se u saopštenju koje potpisuje Koče Pavlović.

Prema istraživanjima CEDEM-a, da su izbori održani prošle sedmice, za Vujanovića bi glasalo 54,7 odsto, dok bi Lekića podržalo 45,3 odsto građana.

Pavlović dodaje i da će Lekićeva pobjeda biti ubjedljiva ako izlaznost bude na nivou oktobarskih parlamentarnih izbora.

"Uprkos nečasnim političkim trgovinama, najveći broj Bošnjaka neće glasati onoga koji je 1995. naftom pomogao da tenkovi Ratka Mladića uđu u Srebrnicu, i onoga koji je 1996. na stanovnike Plava slao batinaše u uniformama. Pošto mu je SDP okrenuo leđa, a pošto ni najveći broj Albanaca neće glasati za režimskog kandidata, može se lako zaključiti da su manjine u ogromnom procentu protiv Filipa Vujanovića. Zato je pobjeda nezavisnog kandidata Miodraga Lekića izvjesna, a ta će pobjeda biti blistava ukoliko izlaznost bude velika", dodaje se u saopštenju.

Pavlović kaže da je cilj rada CEDEM-a da izazove apstinenciju i spusti izlaznost

"Možda bi i ostvarili kakav planirani efekat da su za ovu “istraživačku podmetačinu” iskoristili neko drugo ime, neko ime koje do sada nije iskompromitovano. Ovako, sa CEDEM-om kao izvršiocem, teško da će Beba Popović i Milo Đukanović bilo koga ubijediti u istinitost ovih smiješnih laži koje su nam danas poturili", zaključuje Pavlović.

DPS: Potvrda ubjedljive pobjede

Istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) prema kojem Filip Vujanović ima 9,4 odsto prednosti u odnosu na protivkandidata Miodraga Lekića potvrđuje da će kandidat Demokratske partije socijalista ubjedljivo pobijediti na izborima, ocijenjeno je iz te partije.

Portparol Časlav Vešović rekao je da u DPS-u ne dovode u pitanje kredibilitet istraživanja CEDEM-a, ali da analize vladajuće partije predviđaju veću razliku u korist Vujanovića.„Pobjedom Vujanovića nastavićemo, u stabilnoj političkoj atmosferi, sa sprovođenjem programa kome su građani ukazali najveće povjerenje na parlamentarnim izborima“, kazao je Vešović agenciji MINA.On je ocijenio da su spoj čovjeka koji je najpopularniji političar i partije koja pojedinačno uživa ubjedljivo najveću podršku građana, garant uspjeha ne samo na predstojećim izborima, već i u ukupnom budućem napretku Crne Gore.

Danilović: Pogriješili su i u oktobruŠef Lekićevog Izbornog štaba Goran Danilović rekao je da javnost treba da se sjeti kako je CEDEM prognozirao rezultate parlamentarnih izbora, kada je, kako je naveo, predviđano da će vladajuća koalicija osvojiti mnogo više glasova. „U štabu radimo svoj posao, imamo svoje pokazatelje i nećemo se posebno osvrtati na CEDEM-ovo istraživanje“, kazao je Danilović agenciji MINA.Iz Socijalističke narodne partije su kazali da su u istraživanju konstatovali da je rejting te stranke porastao, a da ostale pokazatelje neće da komentarišu.Iz Pozitivne Crne Gore su naveli da do sada nijesu komentarisali istraživanja javnog mnjenja, pa neće ni najnovije.

Galerija

Bonus video: