SDP: Nećemo se dijeliti po pitanju podrške Vujanoviću, neće je biti

"Gospodin Milošević zna da simpatizeri naše partije neće podržati neustavnog kandidata koji pritom osjeća neprijatnost dok sluša cjelokupni tekst naše himne"
17 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 16:32h

Socijaldemokratska partija se neće dijeliti po pitanju podrške Filipu Vujanoviću, i svako kome je državni interes ispred ličnog, neće podržati kandidata DPS-a, saopšteno je iz SDP-a.

"Socijaldemokratska partija je partija koja je nastala ujedinjavanje a ne dijeljenjem, Sigurni smo da se tek oko pitanja podrške neustavnom kandidatu Vujanoviću nećemo dijeliti", navode iz te partije u reagovanju na izjavu Tarzana Miloševića da očekuju da će Vujanovića podržati veliki dio birača SDP-a.

"Gospodin Milošević zna da simpatizeri naše partije neće podržati neustavnog kandidata koji pritom osjeća neprijatnost dok sluša cjelokupni tekst naše himne. Sada već i neukusnim licitiranjem podrškom SDP-a on pokušava prikriti činjenicu da je Vujanović zbog neprihvatanja simbola sporan i za ogroman broj onih koji podržavaju DPS", dodaje se u reagovanju koje potpisuje Mirko Stanić.

Oni su pojasnili da je rukovodstvo te partije prilikom obilaska opštinskih odbora dobilo potpunu podršku za odluku da ne podrži nijednog kandidata na predsjedničkim izborima.

Milošević: Očekujemo podršku birača SDP-a i opozicije

Demokratska partija socijalista očekuje da njenog predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića podrži veliki dio birača Socijaldemokratske partije, ali i opozicionih stranaka, kazao je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

Upitan da li se osjeća nedostatak SDP-a u predsjedničkoj kampanji, Milošević je kazao da je ocjena rukovodstva te stranke da ne podrži Vujanovića njihov lični stav, navodeći da je siguran da će veliki broj birača SDP-a podržati aktuelnog šefa države na izborima 7. aprila.

“Očekujem da veliki broj birača SDP-a podrži Vujanovića, kao i dosta članova opozicionih partija. Najveću podršku ćemo dobiti od naših birača, i očekujemo da se iskoristi dobar rezultat i energija sa parlamentarnih izbora”, rekao je Milošević agenciji MINA.

On smatra da će rukovodstvo SDP-a na opštinskom nivou će ispoštovati stav partije , “ali sam siguran da će značajan dio njih podržati Vujanovića”.

“Biračima SDP-a je u svakom slučaju bliži Vujanović od njegovog protivkandidata Miodraga Lekića”, naveo je Milošević.

Odgovarajući na pitanje da li će DPS tražiti nakon 7. aprila redifinisanje odnosa u vladajućoj koaliciji zbog neslaganja oko predsjedničkih izbora i rješenja problema u Kombinatu aluminijuma, Milošević je kazao da je su izbori za šefa države prioritet za stranku.

“Za sada nam nije u planu ništa drugo, a o odnosima sa SDP-om stalno razgovoramo u koaliciji. I ranije smo imali nesuglasica, ali se nadam da ćemo kao koalicija i posle ovoga imati snage da zajedno funkcionišemo”, precizirao je on.

Prema njegovim riječima, rezultat sa predsjedničkih izbora mora biti signal za obje stranke da ozbiljno razgovaraju o raznim stvarima, pogotovo o nesuglasicama u ekonomskoj politici.

“Ako se tu usaglasimo postoje dobro osnove da koalicija i dalje funkcioniše kako treba”, kazao je Milošević.

On je podsjetio da je Vujanović do sada posjetio 14 opština u kojima je imao velike tribine, ali i manje skupove na kojima je razgovarao sa građanima i predstavio im njegov program.

“Zadovoljni smo načinom na koji su građani sreli Vujanovića, i zadovoljni smo sa posjećenošćču na njegovim skupovima, sve sale su bile pune i to nas uvjerava da smo odabrali pravog kandidata i da će pobijediti na izborima”, rekao je Milošević.

DPS je, kako je naveo, zahvalan koalicionima partnerima iz manjinskih partija, koji su podržali Vujanovića ne samo verbalno već i na terenu.

“Veliki broj ljudi na tribinama nijesu članovi DPS-a, već ih ima i iz drugih političkih opcija”, dodao je Milošević.

On je naveo da je dio medija tokom kampanje neosnovano napadao Vujanovića, koji je, kako je rekao, doživio uvrede i iz Lekićevog štaba, “što nijesmo očekivali”.

“Na to smo morali da odgovorimo jer su uvrede bile lične prirode, gdje je čak pominjana i Vujanovićeva porodica”, rekao je Milošević.

On je ocijenio da je je negativna kampanja pokrenuta, jer je Lekićevom štabu jasno da će izgubiti izbore.

Galerija

Bonus video: