Politički Savjet Pozitivne prekinuo rad

"Dalje angažovanje Savjeta bi značilo dublje političko involviranje na šta članovi ovog tijela nijesu spremni", kazala je Jelušić
56 pregleda 42 komentar(a)
Politički Savjet Pozitivna, Foto: Zoran Đurić
Politički Savjet Pozitivna, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.03.2013. 16:18h

Politički Savjet Pozitivne Crne Gore jednoglasno je odlučio da prekine sa radom.

Dosadašnji član tog Savjeta Božena Jelušić kazala je nakon sjednice da je to tijelo odigralo svoju ulogu u formiranju stranke, i u ostvarenim rezultatima na oktobarskim parlamemtarnim izborima.

"Dalje angažovanje Savjeta bi značilo dublje političko involviranje na šta članovi ovog tijela nijesu spremni", kazala je Jelušić.

Pajović: Preživjeli smo političku harangu i sad smo jači>>>

Jelušić je navela da će dosadašnji članovi Savjeta ostati prijatelji izvornih programskim opredjeljenja Pozitivne i poručila da joj žele uspjeh u daljem radu.

Ona je rekla da će članovi Savjeta, u svom daljem ličnom angažmanu ostati posvećeni ideji promjene i demokratizaciji crnogorskog društva kao i njegovoj punoj građanskoj profilaciji.

"Vijesti" su ranije objavile da je dio Savjeta Pozitivne, zatražio od rukovodstva stranke, predvođenog liderom Darkom Pajovićem, da podnesu ostavke zbog pogrešnih odluka i raspišu vanredni stranački kongres.

Pajović i uže rukovodstvo dobili su u utorak podršku Glavnog odbora, čime su odbijene preporuke političkog Savjeta o utvrđivanju njihove odgovornosti i održavanju vanrednog kongresa.

Bonus video: