Ulcinj: Fotelje prazne uoči špica sezone

Pet mjeseci nakon izbora u Ulcinju, koalicija nema kadrovska rješenja za sve resore
1 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Vijesti
Nazif Cungu, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.06.2018. 18:50h

Novoformirana ulcinjska vlast DPS-a, Force, koalicije oko Demokratske partije (DP) i Demokratske unije Albanaca (DUA), još nema rješenja za sve resore iako se bliži špic sezone.

Još se ne zna ko je kandidat Force za užarenu fotelju sekretara za urbanizam, niti da li na funkcijama ostaju šef komunalne policije i načelnik Službe zaštite i spasavanja, Saubih Mehmeti i Fljamur Selović, iz koalicije oko DP-a Fatmira Đeke.

Lider Force Nazif Cungu kazao je “Vijestima” da na organima partije još nijesu usaglasili ime kandidata za sekretara urbanizma. Kako je naveo, izvesno je da će funkcioner te partije Mustafa Gorana nastaviti posao kao sekretar za komunalne djelatnosti.

“Više ćemo znati poslije nedjelje”, kazao je Đeka odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li će Mehmeti i Selović ostati na funkcijama.

Izvjesno je i da će dosadašnji sekretar za urbanizam i funkcioner DPS-a Sandro Dabović u narednom periodu obavljati funkciju glavnog urbaniste grada, koja je ustanovljena nakon izbora.

Skender Kalezić iz DUA trebalo bi da ostane na mjestu direktora “Čistoće”, dok se još čeka imenovanje prvih ljudi ostalih preduzeća.

Za skoro pet mjeseci od izbora, koalicija je uspjela samo da izabere ono što je morala u zakonskim rokovima - za predsjednika Opštine imenovan je šef DPS-a Ljoro Nrekić, dok je politički direktor Force Ilir

Čapuni sjeo u fotelju predsjednika Skupštine.

Funkcioneri DP i DUA, Astrit Salaj i Hatidža Đoni, biće vjerovatno izabrani za potpredsjednike Opštine.

Koalicione partnere DPS-a na državnom nivou, SD i BS koji su na februarskim izborima osvojili tri, odnosno jedno odborničko mjesto, čekaju funkcije direktora preduzeća i u upravnim odborima.

Bonus video: