"Da Đukanović i Lekić imaju saznanja o ubistvu Jovanovića rekli bi Tužilaštvu"

Konjević je kazao da on ne bi da tumači njihove izjave, te da su one "posljednje zagrijavanje za finiš predsjedničke kampanje"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 19:11h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da je izjavu Mila Đukanovića o ubistvu Duška Jovanovića shvatio kao političku, s obzirom da je u toku politička kampanja za predsjedničke izbore.

Konjević je kazao da je u istom kontekstu shvatio i izjavu Miodraga Lekića koji je kazao da Đukanović zna ko je ubio Jovanovića. Đukanović je nakon Lekićeve izjave kazao i lider DF-a zna ko je ubio Jovanovića, te da je to uradio "To je bio poslodavac i Duška Jovanovića i Miodraga Lekića, to je bio onaj isti koji je nosio politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića".

Konjević je kazao da on ne bi da tumači njihove izjave, te da su one "posljednje zagrijavanje za finiš predsjedničke kampanje", i da ne želi daljim tumačenjem da dodatno povrjeđuje porodicu Jovanović.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Konjević je kazao da smatra da bi Lekić i Đukanović dali izjave Tužilaštvu da imaju nova saznanja o ubistvu.

Ministar unutrašnjih poslova negirao je da je Slavko Stojanović nezakonito izabran za vršioca dužnosti direktora Uprave policije kazavši da on imenovan na osnovu Uredbe o organizacije državne uprave a ne na osnovu Zakona u Upravi policije, te da ne bi imalo smisla "vršioca dužnosti predložiti za vršioca dužnosti".

Konjević je naglasio da on nije zadovoljan dosadašnjom borbom protiv kriminala i kazao da će biti novih kadrovskih promjena u policiji.

Galerija

Bonus video: