Navijači sa Cetinja na udaru policije

“Orlovi” su došli u žižu javnosti kada su na rukometnoj utakmici istakli transparent sa natpisom “Milo , imaš li kakav posao za mene, ja sam za DPS”
77 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 08:20h

Članovi navijačke grupe “Orlovi” sa Cetinja zatražili su juče pomoć od člana Odbora za bezbjednost Nebojše Medojevića zbog toga što ih, kako tvrde, policija izlaže pritiscima i represiji.

“Orlovi” su došli u žižu javnosti prvo 27. februara, kada su nakon izbijanja afere “Snimak”, na rukometnoj utakmici Lovćena sa Metalurgom istakli transparent sa natpisom “Milo , imaš li kakav posao za mene, ja sam za DPS”.

U subotu, na utakmici sa Zagrebom, navijačka grupa je razvila transparent na kojem je pisalo “Gospodaru, izvini,. Evo neću posa'. Što si ljut”. Policajci su pokušali da otmu taj natpis, ali su prestali kada je ostatak publike glasno reagovao.

Medojević je kazao da je obećao “Orlovima” da će se odmah obratiti zvanično ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, sa zahtjevom da se “odmah prestane sa terorom prema cetinjskoj omladini, zbog tradicionalno slobodnog izražavanja svojih stavova”.

“Sramota je da policija i pomisli, a kamoli krene da bije pripadnike jedne od posljednjih institucija nekadašnjeg slobodnog Cetinja, koje je sačuvalo obraz Crnoj Gori u najtežim trenucima novije istorije”, rekao je Medojević.

On će, istovremeno, tražiti hitno otvaranje istrage unutrašnje kontrole o postupanju policije prema “Orlovima” i pozivanje na odgovornost starješina i svakog policajca, zbog prekoračenja službenih ovlašćenja.

“Koristim priliku da se kao poslanik crnogorskog parlamenta izvinim cetinjskoj omladini zbog šikaniranja koje su pretrpjeli od Milove policije”, saopštio je Medojević.

Galerija

Bonus video: