Vujanović: Lekić nema stav ni o jednom državnom pitanju

„Lekić će ubjedljivo izgubiti. Što više bude vodio negativnu kampanju, podmetao i bavio se insinuacijama, to će mu rezultat biti lošiji“
60 pregleda 44 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.03.2013. 18:59h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović kazao je da protivkandidat Miodrag Lekić nema stav ni o jednom važnom državnom pitanju, kao ni izborni program, zbog čega se opredijelio za negativnu kampanju, uvrede i podmetanja.

Vujanović je u intervjuu Radio Beranama rekao da je krajnje negativna kampanja jedino što Lekić može da ponudi na predsjedničkim izborima.

„Lekić će ubjedljivo izgubiti. Što više bude vodio negativnu kampanju, podmetao i bavio se insinuacijama, to će mu rezultat biti lošiji“, kazao je Vujanović.

On je naveo da Crna Gora ne bi ostvarila napreak u evropskim integracijama da nije bilo rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, dodajući da je očekivao da će Lekićeva kampanja biti negativna, „ali nije očekivao da će biti ispod onog nivoa odnosa na kojem su bili Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Srđan Milić na prošlim predsjedničkim izborima”.

„Lekić negativno govori ne samo o meni, nego i o Milu Đukanoviću i Svetozaru. Maroviću. Tu ne možete da odredite koga on više vrijeđa i prema kome se teže ophodi“, naveo je Vujanović.

On je saopštio da je netačna Lekićeva tvrdnja da ni u jednom slučaju nije odbio da potpiše zakon usvojen u Parlamentu.

„Nije tačno da nijesam ni u jednom slučaju odbio da potpišem zakon. U dva vrlo osjetljiva slučaja, zakon o službenicima i namještenicima i zakon o konfliktu interesa, odbio sam da potpišem te zakone. Veliko mi je zadovoljstvo, kao pravniku, da je u oba slučaja parlament to prihvatio i napravio korekciju na temelju mog odbijanja“, istakao je Vujanović.

„Pokušao sam da mu postavim nekoliko važnih državnih pitanja, ali vidim da je on čovjek koji nema stav. On ni na jedno pitanje ne odgovara, već se služi uvredama“, naveo je Vujanović

Njegov odnos prema zakonima je, kako je kazao, u skladu sa onim što mu daje ustavni kapacitet funkcije predsjednika države.

„Lekić očigledno sebe zamišlja kao nekoga ko bi bio iznad Skupštine Crne Gore, Vlade, Ustavnog suda i Ustava što je nemoguće i što je opasno“, kazao je predsednički kandidat DPS-a.

Kako je dodao, čudi takvo Lekićevo zalaganje, posebno što se radi o osobi koja je dugo bila u državnoj službi i to na osjetljivim mjestima kao što su ministar inostranih poslova i ambasador.

„Međutim, Lekić se odlučio da se tako prestavi Crnoj Gori i drago mi je što je iskren. Upoznajemo ga u jednoj novoj dimenziji , kazao je Vujanović i poručio da je spreman na TV duel sa Lekićem.

„Nemam čega da se stidim. Da sam imao čega da se stidim ne bih se prihvatio kandidature. Sve što sam radio – radio sam javno. Lekić nema ništa da nađe protiv mene kao nedostatak, pa zbog toga iz nekog naftalina pokušava da mi nađe bilo šta, naveo je on.

Vujanović smatra da se Lekić opredijelio za otvorenu destrukciju prema Vladi Crne Gore.

„Ne možete se odnositi prema premijeru tako što ćete na maksimalno negativan način govoriti o onome što on radi. Toliko podmetanja, insinuacija i neprijatnih poruka o jednom premijeru odavno nijesam čuo od nekog ko je predsjednički kandidat. Kad saberete šta su tri prethodna protivkandidata saopštavali za premijera to je neuporedivo manje nego što radi ovaj jedan“, kazao je on.

Vujanović je ocijenio da Lekić ne razumije šta predsjednik Crne Gore treba da radi, dodajući da je time pokazao da bi jedino unio nestabilnost u sistem i zaustavi razvoj Crne Gore i napredak u integracijama.

„Takvim stavovima Lekić efikasno radi u korist svoje štete“, saopštio je Vujanović, dodajući da neće odgovarati na uvrede Lekića. „Spreman sam da izdržim sve što kaže, neka podmeće što god hoće, neka mu je sa srećom i neka mu je oprošteno. Neka Lekić pokaže sebe Crnoj Gori onakvim kakvim stvarno jeste“.

Vujanović je ukazao da Lekić nema stav ni o jednom važnom državnom pitanju.

„Pokušao sam da mu postavim nekoliko važnih državnih pitanja, ali vidim da je on čovjek koji nema stav. On ni na jedno pitanje ne odgovara, već se služi uvredama“, naveo je Vujanović.

Bonus video: