DPS: Lekić je prerušeni Andrija Mandić

Iz te partije je ocijenjeno da će građanima Crne Gore biti veoma lako da donesu odluku 7. aprila
115 pregleda 84 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.03.2013. 16:27h

Građani Crne Gore imaju mogućnost da na izborima za predsjednika izaberu čovjeka koji u svojoj politici baštini evropske vrijednosti ili osobu koja će državu svađati sa partnerima iz Evropske unije (EU) i NATO-a, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije je ocijenjeno da će građanima Crne Gore biti veoma lako da donesu odluku 7. aprila.

“Imaju mogućnost da izaberu čovjeka koji je dokazao privrženost svojoj državi, koji je cijenjen i u Crnoj Gori i van nje, koji u svojoj politici baštini evropske vrijednosti i koji nas spaja sa našim prijateljima svugdje u svijetu”, navode iz te stranke.

Kako su naveli iz DPS-a, postoji i druga mogućnost, “ako građani žele za predsjednika osobu koja će nas svađati sa partnerima iz EU i NATO-a i koji bi nas vratio, samo kad bi mogao, pred dileme i izazove koje smo kao društvo već odavno prevazišli i donijeli odluke koje su bile u najboljem interesu Crne Gore”.

“On bi sad to malo preispitivao. Do skoro nijesmo mogli čuti stav od “nezavisnog” kandidata, gotovo ni oko čega. Kako kampanja odmiče, maske padaju, pa zapravo vidimo da je Lekić prerušeni (Andrija) Mandić. Konačno vidimo da on nije za ulazak Crne Gore u NATO savez. Jasno se čuje protivljenje odluci o priznanju Kosova”, kaže se u saopštenju.

Da je, kako su kazali iz DPS-a, njihova državna politika napravila dobre odluke u oba slučaja, potvrđuju i gotovo sve zemlje EU koje su i članice NATO-a i koje su priznale Kosovo, kao nezavisnu zemlju.

“Osim naših građana, dobro je da su takav stav čuli i naši međunarodni partneri, kod kojih se Mandić, prerušen ili ne, trudi da što češće boravi i predstavi Crnu Goru u što lošijem svijetlu”, navode iz DPS-a.

Kako se dodaje, i nakon 7. aprila takvu politiku će moći da vodi “samo kao opozicioni poslanik.

“Koji će navraćati do Crne Gore najviše par puta godišnje, jer će građani za predsjednika izabrati Filipa Vujanovića koji će nastaviti da vodi politiku integracija, napretka i pomirenja”, zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: