Odluka 19. marta

U Pozitivnoj razmatraju dva scenarija: Podrška Lekiću, ili na volju biračima

"Ukoliko donesemo odluku da partija podrži Lekića, to ćemo uraditi zbog opozicione ideje i pored svih ideoloških razlika"
52 komentar(a)
Pajović, Lekić, Foto: Savo Prelević
Pajović, Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2013. 08:14h

Pozitivna Crna Gora će na sjednici Glavnog odbora u utorak razmotriti dva moguća scenarija o nastupu na predsjedničkim izborima.

"Vijesti" saznaju da se u stranci Darka Pajovića razmatra mogućnost da Pozitivna podrži nezavisnog kandidata Miodraga Lekića ili da poruči biračkom tijelu da 7. aprila glasa po svom nahođenju.

"Ukoliko donesemo odluku da partija podrži Lekića, to ćemo uraditi zbog opozicione ideje i pored svih ideoloških razlika sa političkom grupacijom koju on predstavlja", kazao je sagovornik “Vijesti” iz Pozitivne.

Taj izvor je rekao da su u Pozitivnoj sigurni da, bez obzira na odluku GO, stranka neće direktno učestvovati u predsjedničkoj kampanji.

Nakon odluke da Pozitivna ne učestvuje sa svojim kandidatom na predsjedničkim izborima, Pajović je najavio da će odluku o tome koga će podržati donijeti nakon lokalnih izbora u Nikšiću i Andrijevici.

On je tada objasnio da je stranka fokusirana na lokalne izbore, i da je rano za priču o opozicionom nastupu na predsjedničkim izborima.

Pajović je tada pojasnio da na predsjedničkim izborima neće učestvovati, jer stranka ne može da obezbijedi dovoljno finansijskih sredstava za kvalitetnu kampanju.

Iako je uoči najave kandidature Lekić poručio da neće tražiti direktnu podršku Pozitivne i Socijalističke narodne partije (SNP) njegove stranačke kolege iz Demokratskog fronta (DF) su u medijskim nastupima slale poruke da opozicija treba da stane iza Lekića i formira široki front na predsjedničkim izborima.

Tom pozivu ubrzo se odazvala stranka Srđana Milića, koja je odlučila da podrži nezavisnog kandidata tako što će preko opštinskih odbora i aktivista na terenu pozivati da se glasa za Lekića.

Iako su u SNP-u tada poručili da će aktivirati stranačke organe na dan izbora, Milićeva partija još nije odlučila hoće li opštinski odbori na dan izbora koordinisati rad sa kolegama iz Fronta.

Opštinski odbori učestvovali su u prikupljanju potpisa za Lekićevu kandidaturu, a prije nekoliko dana članovi beranskog odbora SNP prvi su se pojavili na Lekićevoj tribini. Ispred SNP na tribini je tada govorio Dragutin Joksimović.

Preporučujemo za Vas