U ponedjeljak odluka o parlamentarnom saslušanju oko afere "Snimak"

"Na Kolegijumu ćebiti riječi o tome da li će saslušanja biti organizovana na odvojenim sjednicama nadležnih odbora za antikorupciju i politički sistem, pravosuđe i upravu"
58 pregleda 8 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Branko Radulović, Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Branko Radulović, Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2013. 12:14h

Kolegijum predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića u ponedjeljak će odlučiti kada će se obaviti parlamentarna saslušanja oko afere "Snimak", saopšteno je "Vijestima" iz kabineta šefa parlamenta.

"Na Kolegijumu će, takođe, biti riječi o tome da li će saslušanja biti organizovana na odvojenim sjednicama nadležnih odbora za antikorupciju i politički sistem, pravosuđe i upravu ili na zajedničkoj sjednici ova dva odbora", navodi se u odgovorima iz Krivokapićevog kabineta.

U odgovorima dostavljenim "Vijestima" iz kabineta šefa parlamenta podsjetili su da je predlog za organizovanje parlamentarnih saslušanja u vezi s tim iznio i sam predsjednik Krivokapić na pres konferenciji sa predsjednikom Parlamentarne skupstine OEBS-a Rikardom Miljorijem 28. februara, kao i nakon susreta sa Šefom odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu za proširenje Dirkom Langeom.

Linge je tokom boravka u Crnoj Gori kazao da očekuje da ubrzo počnu skupštinska saslušanja oko afere “Snimak”, te da se problem razriješi u okviru državnih institucija kako bi u bliskoj budućnosti Brisel mogli izvijestiti o vidljivim rezultatima.

Na pitanja šta podrazumijeva pod „bliskom budućnošću“ u rasvjetljavanju afere, Lange je tada rekao da će se sredinom aprila u Evropskom parlamentu razgovarati o Crnoj Gori.

"Pretpostavljam da će se potegnuti i ova pitanja, a komesar EK će biti upitan šta se dešava u Crnoj Gori i ja se nadam da ćemo do tada imati neke konkretne reztultate i da ćemo parlamentarcima moći da kažemo koje su se aktivnosti već sprovele u vezi sa ovom situacijom", saopštio je Lange.

Funkcioner DF-a i predsjednik Odbora za antikorupciju Pregrad Bulatović kazao je „Vijestima“ prije dva dana da bi opozicija, ako predsjednik Skupštine Krivokapić ne izađe sa efikasnom inicijativom za ispitivanje okolnosti oko afere “Snimak”, mogla inicirati kontrolna saslušanja vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić i pojedinih ministara ili eventualnu parlamentarnu istragu.

“Ja sam sada skloniji da sačekamo i da vidimo šta Krivokapić misli da preduzme, jer i zavisno od glasova poslanika SDP-a moguće je preduzeti određene akcije koje su djelotvorne za rasvjetljavanje ovog slučaja”, rekao je Bulatović, navodeći da očekuje efikasnu inicijativu, “a ne reda radi, da bi se zadovoljio neki politički zahtjev”.

Bonus video: