Jelić: Istraga bi pokazala da je afera "Snimak" iskonstruisana

"Niko ne bježi da se o slučaju Snimak razgovara, kako bi se otkrila njegova prava pozadina"
102 pregleda 22 komentar(a)
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Zoran Jelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2013. 16:41h

Demokratska partija socijalista (DPS) smatra da bi aferu Snimak trebalo ispitati u skladu sa poslovnikom Skupštine, a kontrolno saslušanje bi, prema riječima poslanika DPS-a Zorana Jelića, pokazalo da je čitav slučaj iskonstruisan.

Jelić je, komentarišući izjavu funkcionera Evropske komisije Dirka Langea koji je ranije naveo da bi trebalo pokrenuti parlamentarnu istragu povodom afere Snimak, kazao da je dobra poruka Evropske unije da Crna Gora taj slučaj riješi „u svom dvorištu“.

Jelić smatra da će istraga pokazati da je slučaj iskontruisan.

“Niko ne bježi da se o slučaju Snimak razgovara, kako bi se otkrila njegova prava pozadina. Ako postoji bilo kakva sumnja trebalo bi je istražiti”, rekao je Jelić agenciji MINA..

On smatra da ne postoji ni sumnja, ni dokaz da je bilo zloupotrebe sredstava državnih organa, i diskriminacije građana po političkoj pripadnosti u, kako je kazao, navodnoj aferi Snimak.

Jelić je kazao da Lange u Crnu Goru nije doputovao zbog te “navodne afere” i da u DPS-u ne strahuju od političkog i pravnog preispitivanje.

"DPS nema čega da se boji jer radi sve po zakonu i po pravilima i uvažava i poštuje, prije svega Ustav i zakone, za razliku od naših političkih protivnika koji to nažalost ne poštuju", zaključio je on.

Bonus video: