DPS u Grboviću vidi gradonačelnika Nikšića

"Grbović je najozbiljniji kandidat, ako bude htio da se prihvati te dužnosti. Ako on ne bude htio, mogući kandidati su Ilija Ašanin, Đoko Krivokapić, Lala Nikčević i Branko Čavor"
205 pregleda 32 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Boris Pejović
Veselin Grbović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2013. 10:31h

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću Radivoje Lala Nikčević kazao je "Vijestima" da će sljedećih dana na organima partije odlučiti ko bi bio najbolji kandidat za predsjednika Opštine Nikšić.

Uprkos tome, u nikšićkom DPS-u su iskristalisalo nekoliko imena koji bi na mjestu gradonačelnika mogli zamijeniti Nebojšu Radojičića.

Više izvora "Vijesti" iz vladajuće koalicije saopštilo je da bi na tom mjestu najradije vidjeli direktora Direkcije za saobraćaj Veselina Grbovića jer, između ostalog, ima iskustva u upravljanju velikim sistemima, ali i da Grbović zasad ne želi da se prihvati te funkcije.

Kao sljedeća dva ozbiljna kandidata za predsjednika Opštine figuriraju direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin i direktor filijale Prve banke u tom gradu Đoko Krivokapić. Oba su članovi Glavnog odbora DPS, IO i OO u Nikšiću i odbornici u lokalnom parlamentu.

Izvor "Vijesti" iz SDP-a je kazao "Vijestima" da će podržati onog kandidata za koga procijene da je sposoban da vodi grad, te da su svi ovi kandidati za njih prihvatljivi

Nikčević je "Vijestima" kazao da je u opticaju više kandidata za predsjednika Opštine koji su na odborničkoj listi, ali i van nje, ali nije želio da govori o konkretnim imenima.

"Naravno da ima više kandidata i tu nema spora. Pojedini od njih se nalaze na našoj odborničkoj listi, a ima i imena koja su van odborničke liste jer kandidat za predsjednika može biti i van odborničke liste. Nijesmo se još konačno dogovorili", kazao je Nikčević.

Grbović nije bio na odborničkoj listi koalicije Za evropski Nikšić, za razliku od Ašanina, Krivokapića, Čavora i Nikčevića koji je bio noslilac liste.

Izvor "Vijesti" iz SDP-a je kazao "Vijestima" da će podržati onog kandidata za koga procijene da je sposoban da vodi grad, te da su svi ovi kandidati za njih prihvatljivi.

Iako manjem koalicionom partneru pripada mjesto podpredsjednika opštine, kazali su da na tome neće insistirati već će zajedno sa kolegama iz DPS-a birati najbolje i najsposobnije ljude, pošto to „duguju Nikšićanima“.

"Insistiraćemo da se odrede sve glavne funkcije, kako predsjednici Skupštine i opštine, tako i potpredsjednici, menadžer, glavni administrator i da se što prije počne sa poslom jer je opština dugo bila u blokadi", kazao je izvor iz SDP-a.

Novog predsjednika Opštine sačekaće mnogi neriješeni problemi i dug od 17 miliona eura.

Bonus video: