Vladimir-Beba Popović u Crnoj Gori osnovao NVO

Kontroverzni bivši šef Biroa za komunikacije u Vladi Srbije registrovao u Crnoj Gori organizaciju pod imenom “Institut za javnu politiku"
509 pregleda 40 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladimir Beba Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.03.2013. 07:47h

Bivši šef Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića, koji u dijelu javnosti slovi za kontroverznu ličnost, Vladimir-Beba Popović osnovao je prije nekoliko sedmica u Crnoj Gori nevladinu organizaciju "Institut za javnu politiku" , potvrđeno je "Vijestima" iz Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave koji vodi registar nevladinih organizacija.

"Rješenjem broj 05-006/13-3534/1 od 12. 02. 2013. godine upisano je nevladino udruženje pod nazivom Institut za javnu politiku", navodi se u odgovoru Službe za informisanje MUP-a.

Kao djelatnost ovog udruženja navedena je “naučna”.

Popović je, kako stoji u odgovoru MUP-a, lice ovlašćeno za zastupanje Instituta za javnu politiku.

Kao jedno od šest osnivača navodi se Anka Vojvodić. Bivša ambasadorka Crne Gore u Beogradu Anka Vojvodić sinoć je kazala “Vijestima” da ona nije ta osoba.

Osnivač ove NVO je i Nikola Samardžić, istoričar sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i bivši funkcioner Liberalno demokratske partije (LDP) koji je krajem prošle godine u medijima pominjan kao potencijalni član stranke koju je Popović trebalo da formira sa razočaranim članovima stranke Čedomira Jovanovića.

Kao osnivači navedeni su Boris Popović i Mitrović Tiana koji su kontakt osobe u preduzeću Popović Holdings d.o.o. u Beogradu i Sehad Čekić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: