Boro Lazović: Budvani su krivi što je Budva ovakva

„Nema više ni prostora, sve smo ogradili. Ko? Mi, svi smo mi krivi. Gradili smo što šire i više"
151 pregleda 37 komentar(a)
Boro Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Boro Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.03.2013. 17:33h

Burna skupštinska rasprava zbog namjere Opštine da ekspopriše zemlju od Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ u okviru turističkog naselja Slovenska plaža, za šta je spremna da plati šest miliona eura, ostala je u sjenci izjave šefa budvanskog parlamenta Bora Lazovića, koji je, na opaske opozicije, prvi put javno progovorio ko je, u stvari, kriv za “betonizaciju” Budve.

“Niko Budvi nije kriv, do samih Budvana”, rekao je Lazović, nakon oštre polemike zbog iznenadne ideje gradonačelnika Lazara Rađenovića da jedinu veliku zelenu površinu u centru grada, od dva hektara, pretvori u park, te iz planskog dokumenta “Budva centar” izbriše četiri ucrtane zgrade sa 40 hiljada kvadrata stambenog prostora.

„Nema više ni prostora, sve smo ogradili. Ko? Mi, svi smo mi krivi. Gradili smo što šire i više. Prije svega, mi koji smo ovdje imali placeve, koje smo sve fino rasprodali, ali i oni koji su to kupili, pa gradili na njima. Nijesu se uopšte interesovali gdje će se parkirati, ni da li ima prostora za parkove.

Onda se napadaju određeni ljudi, koji su na rukovodećim položajima. Dugo sam u politici, u vlasti, ne postoji predsjednik iz bilo koje partije koji nije činio, ne iz interesa, nego je činio ljudima, prijateljima, kumovima i komšijama, da im se poveća spratnost, da im se nešto ucrta. To je, po meni, bilo ljudski. Nije sve korupcija, kako vi mislite. I dan danas nam iz opozicije dolaze sa zahtjevima. I mi smo, kada smo bili opozicija, odlazili da nam se na određeni način pomogne“, kazao je Lazović.

Opširnije u štampanom izdanju za 13. 3. 2013.

Bonus video: