DF: DPS-u presušili crni fondovi

"Raduje činjenica da stare i toliko puta upotrijebljenje metode DPS-a više nemaju efekat koji su nekad imale"
4 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2013. 14:23h

Dopis za plaćanje putnih troškova za 37 birača uporedo upisanih u Centralne biračke spiskove (CBS) Bosne i Hercegovine (BiH) i Crne Gore, direktno je kršenje Ustava i zakona Crne Gore, ocijenili su iz Demokratskog Fronta (DF).

List Dan je danas objavio da je za predsjedničke izbore u Crnoj Gori u biračkom spisku opštine Pljevlja upisano 37 osoba, koje biračko pravo ostvaruju u BiH.

“Danasnja brojka od 37 imena jasan je pokazatelj da su Demokratskoj partiji socijalista (DPS) crni fondovi uveliko presušili, a kada treba da potroše svoje pare nisu u mogucnosti da prekrajanje izborne volje organizuju na način kako su ranijih godina uspijevali”, navodi se u saopštenju DF-a. Oni smatraju da DPS “u kontinuitetu gubi svaki kontakt sa realnošću”.

“Ovo je flagrantan primjer čime su, ljudi ogrezli u političkom nemoralu, u stanju da se bave kako bi protivno volji birača u Crnoj Gori namaknuli još jedan predsjednički mandat, a onda histerično svojatali takozvane „demokratske procese i slobodnu izbornu volju građana“”, kaže se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, raduje činjenica da stare i toliko puta upotrijebljenje metode DPS-a više nemaju efekat koji su nekad imale, kada su im materijalnu i svaku drugu logistiku za ovakve projekte obezbjeđivali „dobri momci“ poput Šarića, Kalića, Keljimendija i drugih.

“U godinama kada su ovi kriminalci bili i ostali glavni finansijeri vrha režima, slobodno djelujući u Crnoj Gori, ovakvi spiskovi su sadržavali stotine pa i hiljade imena, što neminovno dovodi u pitanje legitimitet svih dosadašnjih izbora i izjašnjavanja”, ocjenjuju iz DF-a.

Bonus video: