Dan: DPS upisivao sigurne birače iz BiH

„Dan” je objavio podatke koji potvrđuju da osobe sa istim imenima i prezimenima i matičnim brojevima glasaju u dvije države
59 pregleda 62 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Boris Pejović
glasanje, izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.03.2013. 14:34h

Za predstojeće predsjedničke izbore u Crnoj Gori u biračkom spisku opštine Pljevlja upisano je 37 osoba, koja biračko pravo ostvaruju i u Bosni i Hercegovini.

Dokument koji sadrži podatke, o pomenutim licima dostavljen je iz Pljevalja 4. marta centrali Demokratske partije socijalista u Podgorici, piše Dan.

DF: DPS-u presušili crni fondovi >>>

Spisak birača koje 00 DPS-a u Pljevljima vodi kao „sigurne" dostavljen je rukovodstvu u Podgorici da bi se obezbijedila sredstva za putne i druge troškove kada na dan izbora budu dolazili u Crnu Goru. Državni organi po nalogu DPS-a upisali su ova lica u birački spisak, piše podgorički list.

„Dan” je objavio podatke koji potvrđuju da osobe sa istim imenima i prezimenima i matičnim brojevima glasaju u dvije države.

DPS Pljevlja: Nijesmo dostavili Centrali partije nikakve spiskove

U reagovanju OO DPS-a u Pljevljimam na pisanje "Dana" se navodi da "medijske neistine, kojima se danima služe politički protivnici i neispunjeni medijski kreatori, su najoriginalniji primjer jedne nedopustive i licemjerne promocije, kao i nemogućnosti opravdavanja konstantnog neuspjeha na izbornim nadmetanjima".

"Naglašavamo da upis, kao i brisanje birača iz biračkih spiskova, spada u nadležnost lokalne uprave, a ne bilo koje političke partije. Poznato je da lokalnu vlast u Pljevljima vrši Koalicija: SNP, Nova SD, PZP i Narodna stranka, tako da optužbe, koje liče na tabloide, predstavljaju samo nemoć i neznanje njihovih autora", navodi se u reagovanju.

Između ostalog se navodi da OO DPS Pljevlja odgovorno tvrdi da nije dostavio Centrali partije nikakve spiskove navodno sigurnih i nesigurnih birača kako se navodi u tekstu objavljenom u "Danu".

Bonus video: