Završna konvencija DPS-a u Nikšiću: Na "tapetu" opozicija, glavna meta Pozitivna

Đukanović je kazao da su naučili lekciju sa oktobarskih izbora i da su spremni da je isprave
119 pregleda 89 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 22:55h

Na završnoj konvenciji Koalicije “Za evropski Nikšić Milo Đukanović” održanoj u nikšićkom Sportskom centru na „tapetu“ se našla opozicija, prvenstveno Pozitivna Crna Gora.

„I prije oktobarskih izbora pokazali smo šta je namjera ideologa Pozitivne. Onako kako svakodnevno obmanjuju svoje čitaoce preko medija koji su u njihovom vlasništvu, onako kako su obmanjivali svoje kolege kada su krali njihove dionice u udruženjima novinara, kako su obmanjivali građane varajući ih na berzi i zloupotrebljavajući njihove depozite iz banaka koje su kontrolisali tako su pokušali da formiraju jednu partiju čija je misija bila da odvoje dio suverenističkog tijela i prinesu ga na tas velikosrpskom nacionalizmu, Koštuničinom kleronacionalizmu, čiji su oni pitomci“, kazao je lider DPS-a Milo Đukanović.

Đukanović je kazao da su naučili lekciju sa oktobarskih izbora i da su spremni da je isprave, kao i da su zahvalni Nikšićanima što njihova opomena nije bila drastičnija. Obećao je i da će ispraviti propuste godinama unazad i da neće ponoviti grešku i dozvoliti „političkim diletantima“ da upravljaju gradom pod Trebjesom.

„Bilo je potrebno svega nekoliko nedjelja da se prepozna pravo lice naše političke alternative koja se nije mogla dogovoriti ne samo oko podjele vlasti, već ni oko poštovanja simbola i države u kojoj žive. To su ljudi koji su na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta stajali uz himnu ’Oj svijetla majska zoro’ a po vlastitom priznanju u sebi pjevali ’Bože pravde’. Jedan od njih je to javno rekao, ali ne zavaravajmo se - svi su oni pjevali ’Bože pravde’“, kazao je Đukanović i dodao da treba poštovati prijateljsku Srbiju i njene simbole, ali da prije svega moramo poštovati sebe.

Potpredsjednik DPS-a Željko Šturanović kazao je da Nikšić nije preko noći prestao da voli i podržava DPS i koaliciju, da nije krenuo nekim drugim putem suprotnim svojoj tradiciji i potrebama, već da su im samo poručili da se moraju mijenjati.

Nosilac liste na lokalnim izborima Radivoje Lala Nikčević imao je peh - čim je počeo da govori puklo je ozvučenje i nakon petominutne pauze je popravljeno ali oni koji su došli da podrže Koaliciju za Evropski Nikšić nijesu mogli da čuju šta im to prvi čovjek nikšićkog DPS-a poručuje.

Galerija

Bonus video: