Vujanović: Provjeriti da li je u državnim institucijama bilo nezakonitog zapošljavanja

„Zalažem se i za princip pune vladavine prava, koji podrazumijeva da je zakon jednak za sve i da niko nije iznad zakona“, kazao je Vujanović
51 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.03.2013. 15:15h

Predsjednički kandidat Filip Vujanović rekao je da u institucijama sistema treba provjeriti da li je bilo nezakonitosti prilikom zapošljavanja i poručio da se zalaže za vladavinu prava i da zakon bude jednak za sve.

On je ponovio da prilikom zapošljavanja u Crnoj Gori niko ne smije biti privilegovan i niko ne smije biti diskriminisan, već svi građani treba da budu jednaki, bez obzira na sve razlike, uključujući i partijske.

„Zalažem se i za princip pune vladavine prava, koji podrazumijeva da je zakon jednak za sve i da niko nije iznad zakona“, kazao je Vujanović u intervjuu radio Kotoru.

Vujanović je naglasio da se uvijek ponašao kao predsjednik svih građana, navodeći da očekuje da će takva politika biti prepoznata, što će rezultirati njegovom ubjedljivom pobjedom na izborima 7. aprila.

„Sa ponosom se osjećam predsjednikom svih građana i sa zadovoljstvom doživljavam podršku partija manjinskih naroda, kao vrijedan dokaz moje državne politike“, istakao je Vujanović, dodajući da očekuje podršku i značajnog dijela birača Socijaldemokratske partije.

Vujanović je ponovio da će voditi pozitivnu kampanju, a svom protivkandidatu Miodragu Lekiću odgovaraće, kako je rekao, samo u nužnoj odbrani.

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista je kazao da, kada su u pitanju integracije u NATO, posebno treba ukazivati na ekonomske i političke dobiti tog procesa.

Prema njegovim riječima, NATO integracije daju mogućnost većeg kvaliteta ekonomskog ambijenata zemlje, jer su gotovo sve države imale vidljive ekonomske benefite ulaska u Sjevernoatlansku alijansu.

"U primisli ne postoji ideja za otvaranje NATO baza u Crnoj Gori. Na prostoru Crne Gore, a posebno njenog primorja, ne treba da bude vojnih objekata, niti vojnih kapaciteta, kako se ne bi ugrozio razvoj turizma“, naglasio je Vujanović.

Bonus video: