Bulatović: Antikorupcijski odbor može biti moćno oružje protiv kriminala

Član Antikorupcijskog odbora Koča Pavlović upoznao je učesnike skupa sa aferom Snimak
2 komentar(a)
Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.03.2013. 13:43h

Skupštinski Antikorupcijski odbor može biti moćno oružje u borbi protiv korupcije i kriminala, ocijenio je njegov predsjednik Predrag Bulatović na skupu koji je održan u Briselu.

Dvodnevnom skupu u organizaciji Krim komiteta( Specijalnog odbora Evropskog Parlamenta za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca), pored članova EP, učestvovali su parlamentarci iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Albanije i Turske

"Očekujemo od Krim komiteta da blisko sarađuje sa našim antikorupcijskim odborom i da nam pomogne u poslu koji je pred nama”, kazao je Bulatović.

Član Antikorupcijskog odbora Koča Pavlović upoznao je učesnike skupa sa aferom Snimak, i s tim da je u Crnoj Gori bio zloupotrebljavan novac evropskih fondova, koji je korišćen za kupovinu glasova u ruralnom regionu naše države.

"Radi se o iznosima koji su znatno manji od onih koje, kroz procedure javnih nabavki, organizovane kriminalne strukture uspijevaju da zloupotrebe na unutrašnjem tržistu Evropske unije, ali je politička dimenzija ove zloupotrebe velika, i za nas u Crnoj Gori je to pitanje od ogromnog značaja", kazao je Pavlović.

On je pozvao, kako je saopšteno, nadležne evropske institucije da se kroz program Monitoringa EC-a provjeri opravdanost trošenja novca iz evropskih fondova.

Bulatović i Pavlović su tokom dvodnevnog skupa imali odvojene sastanke sa članovima Specijalnog komiteta EP-a za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca.

U saopštenju se kaže da su članovi Specijalnog komiteta prihvatili poziv da uskoro posjete Crnu Goru.

Navodi se da su pozitivno ocijenili inicijativu crnogorskog odbora da se bliža saradnja ta dva odbora institucionalizuje nekom optimalnom formomli zajedničkim radnim tijelom, o čemu će uskoro odlučivati rukovodstva Krtim komiteta i EP-a.

Bonus video: