Josipović: Hrvatska podržava Crnu Goru na putu u NATO i EU

Pejanović-Đurišić razgovarala sa predsjednikom Hrvatske i ministrom odbrane Hrvatske Antom Kotromanovićem
16 komentar(a)
Anto Kotromanović, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Gov.me
Anto Kotromanović, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 04.03.2013. 15:18h

Hrvatska je u potpunosti posvećena pružanju podrške Crnoj Gori na putu za članstvo u Alijansu, a podrška neće izostati ni tokom procesa pristupanja EU, saopštio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović nakon sastanka sa ministrom odbrane Crne Gore Milicom Pejanović-Đurišić.

Pejanović-Đurišić se tokom zvanične posjete Hrvatskoj sastala i sa ministrom odbrane Hrvatske Antom Kotromanovićem.

Pejanović-Đurišić je tokom razogvora sa Josipovićem izrazila zadovoljstvo saradnjom dvije države, naglašavajući da će hrvatska iskustva biti od izuzetnog značaja za Crnu Goru u periodu nakon dobijanja poziva za članstvo u Alijansi, navodi se u saopštenju Vlade.

"Sagovornici su saglasni u uvjerenju da će sledeći samit NATO biti Samit proširenja, te da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo", navodi se u saopštenju.

Pejanović-Đurišić je sa Kotromanovićem razgovarala o projektima na kojima sarađuju dva minsitarstva, kao i o saradnji VCG i OS RH , u prvom redu o zajedničkom učešću crnogorskih i hrvatskih vojnika u misiji ISAF u Avganistanu.

Tokom sastanka ministara odbrane bilo je riječi i o budućoj saradnji dvije mornarice i projektima u oblasti obrazovanja, kao i o potencijalnom zajeničkom učešću u novim projektima i inicijativama.

Bonus video: