Bojović: Vujanović nikada ničemu nije pružio otpor

Iako mu je 7.710 potpisa teško dostižno, nezavisni kandidat tvrdi da neće pozivati da se na izborima glasa za nekog drugog
31 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 09:47h

Ako do sredine marta ne uspije da sakupi preko sedam hiljada potpisa, nezavisni predsjednički kandidat Rade Bojović neće pozvati birače da glasaju za Miodraga Lekića ili Filipa Vujanovića. Obojica su, smatra Bojović, dovoljno udaljeni od njegove političke priče, ličnih uvjerenja i političke prošlosti.

„To ne dolazi u obzir“, kazao je Bojović u razgovoru za „Vijesti“, „ali ćemo sigurno pozvati građane da postupe na neki treći način. To neću sada reći već ću sačekati da se završi proces prikupljanja potpisa“.

Pravedna Crna Gora će, tvrdi, građanima poslati snažnu poruku, a na njima je da li će to poslušati ili neće.

"Mislim da to zaslužuje jedan odlučniji građanski odgovor koji će u tom slučaju biti komotniji. Ako već građani ne smiju nešto javno da rade, a očigledno je da veliki broj ljudi ne smije, osim ukoliko to nije lojalnost vlastitoj partiji, onda će makar doći u situaciju da prilikom tajnog glasanja na izborima postupe na način koji izražava njihovu stvarnu volju“.

„Bilo bi nam žao da ne sakupimo dovoljan broj potpisa jer ova dva kandidata ništa ne preporučuje da budu predsjednici“

Petnaestak dana do predaje kandidature, Bojoviću je potpis podrške dalo oko hiljadu i 700 građana. Kako dani odmiču, brojka od preko sedam hiljada postaje teško dostižan cilj, ali on tvrdi da neće posustati. Želja mu je, kaže, da vidi u kojoj mjeri su građani kao slobodne ličnosti spremni da izađu i podrže kandidaturu koja odražava položaj “Davida protiv Golijata”.

„Bilo bi nam žao da ne sakupimo dovoljan broj potpisa jer ova dva kandidata ništa ne preporučuje da budu predsjednici“, smatra Bojović.

Zašto mislite da ih ništa ne preporučuje?

Kad slušate Vujanovića kako optužuje Lekića i Lekića kako optužuje Vujanovića, pa to je humoreska. Prvo, što god da kažu jedan drugome, obojica su u pravu. U pitanju su dva čovjeka koja da se pogledaju u svoje političko ogledalo ne bi im palo na pamet da se kandiduju.

Što Vam smeta kod Vujanovića?

Vujanović je klasičan partijski lojalista. Za 17 godina je promijenio sve moguće funkcije i nikad ničemu nije pružio otpor.

Možete li ga prepoznati po bilo kakvoj inicijativi, otklonu ili distanci od brojnih afera unutar njegove partije? Možete li ga prepoznati po ičemu što nije fikus politika? Promijenio je sve državne funkcije, a kad saberete rezultate toga, uhvatite se za glavu i pitate o čemu se tu radi.

On je očigledno vlastoljubiv čovjek, jer bi inače rekao – evo umorio sam se više od zaludne i neprepoznatljive politike i odoh u ambasadore.

Ako on pobijedi, a najveće su njegove šanse, dobićete već viđeno. Čovjeka koji se zalaže za trulu stabilnost, nikakvih promjena neće biti, on je rukavac vladajuće partije i zaštitnik njenih interesa. Usput, ne smeta mu neustavnost kandidature koja se vidi iz ptičje perspektive, a tek kako izgleda njegova naprasna briga o manjinama, iako je karijeru započeo u periodu namještenih hapšenja bošnjačkih političkih prvaka.

U štampanom izdanju čitajte šta Bojović misli o:

  • Miodragu Lekiću
  • Promjenama u Crnoj Gori
  • Aferi Snimak
  • Sakupljanju potpisa za izbore

Galerija

Bonus video: