KONSTITUTIVNA SJEDNICA

Dizdarević novi predsjednik SO Bijelo Polje

Dizdarević je, polažući zakletvu obećao da će časno i pošteno obavljati funkcije predsjednika
553 pregleda 3 komentar(a)
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.06.2018. 14:25h

Akademski slikar i dosadašnji direktor Centra za kulturu u Bijelom Polju, mr Abaz Dizdarević, novi je predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje.

Za njega je danas, na prvoj konstituitivnoj sjednici glasalo 22 odbornika, sedam protiv, koliko i uzdržanih.

Dizdarević je, polažući zakletvu obećao da će časno i pošteno obavljati funkcije predsjednika.

“Svjesni činjenice da se u ovom Domu razlikujemo po osnovu formalnih ideoloških ili političkih ciljeva, sa sigurnošću možemo konstatovati da nam je jedna vodilja ista, a to je ljubav prema našem Bijelom Polju”, kazao je Dizdarević.

Na sjednici je prestavljen i izvještaj Opštinske izborne koalicije o konačnim rezultatima lokalnih izbora. Predsjednik OIK Duško Vojinović je kazao da je koalcija „Za dobro građana Bijelog Polja - DPS-BS-SD – Milo Đukanović“, osvojila 13.811 glasova, pa će shodno tome u Skupštini imati 25 predstavnika.

“Druga po broju osvojenih glasova je koalicija Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, “Aleksa Bečić i Dritan Abazović - Bijelo Polje za 21 vijek”, sa osvojenih 2.238 glasova, odnosno četiri mandata, a isti broj odbornika u lokalnom parlamentu imaće i izborna lista „DF biraj, odluči, promijeni“, za koju je glasalo 2.220 birača. 

1.557 građana je podržalo izbornu listu „Najbolji izbor - SNP Bijelo Polje, dr Rašo Nišavić”, i oni će imati dva odbornika. Isti broj odbornika ima “SDP - za život u Bijelom Polju”, sa osvojenih 1.525 glasova, dok će “Ujedninjena Crna Gora - Goran Danilović - ozbiljni ljudi za ozbiljan grad”, sa osvojenih 940 glasova imati jednog odbornika”, kazao je Vojinović i podsjetio da su bez mandata u skupštini ostali “Srpska koalicija - Slavko Fuštić,” koja je dobila povjerenje 515 birača i “Savez za pomirenje – Svetislav Pešić - Život ne može da čeka”, sa 254 glasa.

Preporučujemo za Vas