SDP isti kao DPS, ako sada ne izađe iz korupcionaškog stiska

Ukoliko bi se to desilo, Lekić kaže da bi se založio da se formira privremena vlada čiji bi premijer bio iz redova neke od partija manjinskih naroda
0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2013. 08:49h

Opozicioni predsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da u svim zrelim demokratija korupcionaški skandali, kao što su posljednji u Crnoj Gori, dovode do raspada vladajuće koalicije i da bi SDP, ukoliko ne želi da preuzme odgovornost za kršenje ustavnih i univerzalnih normi, kao što su ljudska prava, trebalo da napusti Vladu.

Ukoliko bi se to desilo, Lekić kaže da bi se založio da se formira privremena vlada čiji bi premijer bio iz redova neke od partija manjinskih naroda, a koja bi uz pomoć sadašnje opozicije vodila crnogorsku državu u skraćenom mandatu, od godinu ili dvije, nakon čega bi pripremila održavanje vanrednih izbora.

“To bi bila prava politička šansa i za sadašnje koalicione partnere koji bi tako izašli iz kompromitujućeg korupcionaškog zagrljaja u kojem se sada nalaze. Na njima je da odluče i preuzmu odgovornost za odluke”, rekao je Lekić u intervjuu za “Vijesti”.

Intervju u cjelosti pročitajte u štampanom izdanju Vijesti od 2. marta

Bonus video: