Vujanović: Država mora pokazati da se bori protiv organizovanog kriminala

"Moraju se činiti maksimalne kontrole i policijski raditi u kontinuitetu i dokazati da je država u funkciji", kazao je Vujanović za Radio Bar
17 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.03.2013. 12:02h

Crna Gora mora pokazati da se bori protiv organizovanog kriminala, ocijenio je predsjednički kandidat Filip Vujanović, navodeći da je ubijeđen da će to biti primarna obaveza države.

On je gostujući na Radio Baru, govoreći o ubistvu braće Gojačanin, rekao da je ogorčen i da očekuje da reaguju i Bar i država.

Vujanović je kazao da je razgovarao sa vršiocem družnosti direktora Uprave policije Slavkom Stojanovićem, koji mi je saopštio da se taj posao u Baru mora raditi sa podgoričkom policijom i da u Baru što češće mora biti Posebna jedinica.

"Moraju se činiti maksimalne kontrole i policijski raditi u kontinuitetu i dokazati da je država u funkciji", rekao je Vujanović.

Vujanović je kazao da će biti posvećen neposrednom kontaktu sa građanima, podsjećajući da kampanju počinje u Baru, da će završna konvencija biti u Podgorici, i da će biti organizovane tribine u ostalim gradovima

On smatra da je važno da se tužilačka funkcija preselila u Podgoricu, da to nema lokalni efekat.

"Tužilaštvo je centralizovalo taj dio posla, a očekujem da se na primjeren način saopšti državni odnos prema kriminalu koji je naša velika obaveza“, kazao je Vujanović.

Vujanović je rekao da će njegova kampanja za predsjedničke izbore biti kraća nego prošla, ali da će obuhvatiti obilazak svih gradova, kontakte sa ljudima.

On je ocijenio da će kampanja biti uspješna i da će pokazati da je njegov mandat na mjestu predsjednika bio posvećen temeljnim vrijednostima zaštiti pravne države, integriteta, borbi protiv kriminala, evropskim integracijama.

Vujanović je kazao da će biti posvećen neposrednom kontaktu sa građanima, podsjećajući da kampanju počinje u Baru, da će završna konvencija biti u Podgorici, i da će biti organizovane tribine u ostalim gradovima.

"Biće to priča usmjerena prema čovjeku, rješavanju njegovih problema“, istakao je Vujanović, navodeći da želi da ga građani dožive kao predstavnika građana svih vjera i nacija i očekuje uspjeh.

On je rekao da su izbornom programu prioriteti afirmacija Crne Gore i njenog suvereniteta, međunarodnog ugleda, afirmacija vladavine prava kroz vladavinu zakona, socijalno pravedna država, integracione ambicije Crne Gore prema EU i NATO.

„Bolji život i ekonomija je vizija Crne Gore i to će biti moj angažman“, kazao je Vujanović.

On smatra da Bar dijeli sudbinu cijele Crne Gore odnosno da je nakon perioda ekonomskog uspona, dobrog ekonomskog ambijenta, boljeg kvaliteta života, uslijedila ekonomska kriza.

Vujanović je naveo da je Bar promijenio infrastrukturu, da je uloženo u važne objekte, u spotsku halu i da će ove godine početi da se gradi i zatvoreni olimpijski bazen.

On očekuje da će Bar biti prepoznatljiv i po sportskom turizmu.

Bonus video: