Nikčević: Demokratski front koristio Željezaru u političke svrhe

On je kazao agenciji MINA da stoji iza svega što je rekao na sjednici DPS-a, čiji je trenskript danas objavio Dan
64 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 12:59h

Demokratski front (DF) je stanje u Željezari Nikšić iskoristio u političke svrhe, a funkcioner tog političkog saveza Janko Vučinić, radnike da dođe do poslaničke funkcije, ocijenio je predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoje Nikčević.

On je kazao agenciji MINA da stoji iza svega što je rekao na sjednici DPS-a, čiji je trenskript danas objavio Dan.

Kako je objavio list, Nikčević je rekao na sjednici Predsjedništva, uoči parlamentarnih izbora, da u Željezari jača Front, „i da se u njoj bije bitka i za Nikšić i za Front“.

„U Željezari je ojačan Vučinić sa njegovom ekipom. Pokušavamo sada da formiramo sindikat. Sve smo uradili da pomognemo našim ljudima da sindikat Vučinića eliminišemo“, kazao je on.

Nikčević je danas rekao da je Vučinić 29. septembra izlazio na ulice i zalagao se da radnici koji imaju platu 150 EUR dobiju povećanje.

"A niko nije znao da je tada imao šest puta veću platu“, kazao je Nikčević.

On je članove DF-a nazvao političkim demagozima koji su se, kako je neveo, „trudili da dobru privatizaciju pretvore u lošu“.

Prema riječima Nikčevića, afera snimak neće uticati na rezultat izbora u nikšićkoj opštini koji su zakazani za 9. mart.

DPS: Opozicija pokušala da zloupotrijebi sindikat

Transkpriti sa sjednica organa Demokratske partije socijalista (DPS) potvrđuju da je opozicija pokušala da zloupotrijebi Sindikat Željezare za svoje političke ciljeve, a da je cijena za to bilo poslanička funkcija Janku Vučiniću, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz DPS su reagovali na audio snimke sa sjednice Predsjedništva te partije, koje je objavio Dan, na kojoj je lider Milo Đukanović, uoči parlamentarnih izbora prošle godine, pozvao partijske aktiviste na akciju u nikšićkoj Željezari da bi se spriječilo dalje jačanje opozicije, konkretno Vučinića.

"Objavljeni transkpriti sa sjednica partijskih organa DPS-a potvrđuju ono što smo ranije govorili - opozicija je pokušala da zloupotrijebi Sindikat Željezare za svoje političke ciljeve. Cijena za tu uslugu bila je poslanička fotelja za navodnog zaštitnika radničkih interesa i sindikalnog lidera Željezare Janka Vučinića", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je to samo kontinuitet politike lidera opozicije, koji, kako smatraju u DPS-a, donedavno sa svojih političkih promocija javno poručivali investitorima da ne dolaze u Crnu Goru.

U DPS ocjenjuju da su lideri opozicije, kada su shvatili da ne mogu na drugi način da osvoje povjerenje građana, pokušali da ekonomski uruše Crnu Goru.

"Naravno, građani su to jasno prepoznali i zato im i ne daju političku podršku bez obzira što su na svojoj strani imali takozvene nezavisne medije i takozvane nezavisne intelektualce", kaže se u reagovanju.

Ocjenjuje se da između lidera opozicije koji nude urušavanje svega što je do sada urađeno i DPS-a, koja se i u vremenu ekonomske krize bori za zapošljavanje i bolji životni standard građana, nije teško napraviti izbor.

"Nadamo se da će dnevna novina koju je svojevremeno osnovao Slobodan Milošević, a pomagale vojno-bezbjednosne strukture tadašnje savezne države nastaviti sa objavljivanjem transkripata sa sjednica DPS-a, kako bi se građani još jednom izvorno uvjerili da su odnos prema državi i prema svakom njenom građaninu pojedinačno vrijednosti na kojima počiva DPS", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: